Haberler

Futsal Milli Takımı'na Milletvekilinden Piyanolu Moral

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Londra Paralimpik Oyunları öncesi Ordu'da kamp yapan Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı'nı ziyaret etti.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Londra Paralimpik Oyunları öncesi Ordu'da kamp yapan Görme Engelliler Futsal Erkekler Milli Takımı'nı ziyaret etti.

Ordu'da bir otelde konaklayan milli takım kafilesini ziyaret eden Fatih Han Ünal'ı Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Görme Engelliler Spor Federasyonu B1, B2 ve B3 Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Yücel Kaya ve sporcular karşıladı.

Fatih Han Ünal, milli sporculardan Paralimpik Oyunları'nda başarılı sonuçlar beklediğini ifade ederken, "Arkanızda Ordu olduğunu unutmayınız" dedi. AK Parti Ordu Milletvekili Ünal, "Engelliler artık ülkemizin ve dünyanın çok önemli bir gündem maddesi haline geldi. Kendi varlıklarını artık her platforma dile getiren sesini artık dünyaya duyurabilen, madalyalar ile adından söz ettiren bir sporcu camiaya da sahip olan bir gurup var. Bu durumdan bizlerde gurur duyuyoruz. Bizde bu iş tırmanmaya başladı. Çok sayıda engelli sporcuya sahibiz ve 181 sporcumuz olimpiyata katılıyor bunu 67'si engelli vatandaşlarımızdır.

Ordu'dan doping alın gidin. Burada yapılan kamplardan çok madalya ile dönüldü. Sizler ülkemizin madalya hayalini Londra'ya taşıyacaksınız. Elinizden geleni yapacağınıza inancımız sonsuz. Arkanızda bir Ordu'nun olduğunu unutmayınız" diye konuştu.

SAKATLANMA RİSKİMİZ YOLDA DAHA FAZLA

Sporculara istekleri olup olmadığını soran Milletvekili Ünal'a milli sporcu İbrahim Üzüm, "Engelli vatandaşların sorunlarını sık sık mecliste hatırlatılırsa bizlerde memnun kalacağız. Engellilerin yolda yürümesi açısından ülkemizdeki illerin alt yapısı uygun değil. Kaldırımların dolu olması, düzensiz olması bizleri olumsuz yönde etkilemektedir" dedi. Takım kaptanı Ali Çavdar ise, "Sayın vekilim bizim sahada değil, sokakta yürürken sakatlanma riskimiz daha fazla" ifadelerini kullandı.

BİZLER BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ

Milletvekili Ünal ise, "Bu konuda hemfikiriz. Yapılan çok şeyler var şüphesiz. Bunları en çok siz ve aileleriniz biliyor. Yapılması gereken daha birçok iş var. Biz daha toplumumuza engellilik bilincini maalesef yerleştiremedik. Sadece sağlıklı insanları dikkate alarak yapılar yapılıyor. Halbuki bu dünyada yaşayan çok sayıda engelli vatandaşımız var. Biz bu işin takipçisiyiz. Sizler merak etmeyin. Sizlerin yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmalar sürüyor" diye kaydetti.

Milletvekili Ünal, konuşmaların ardından piyanonun başına geçerek 'Ordu'nun Dereleri' türküsünü çalarken, milli sporcu Celal Çoban da türküyü seslendirdi. Federasyon Başkanı Abdullah Çetin ise Ünal'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu söyledi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fatih Han Ünal Şirin Ünal Ak Parti Ordu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title