Haberler

Futbolda Yaptırımlar Ağırlaştırıldı

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, müsabakalarda yaşanan çeşitli olaylara ağır yaptırımlar getirdi.

Federasyonu'nun Beylerbeyi'ndeki tesislerinde gerçekleştirilen ve 5 saat süren Yönetim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yönetim kurulundan yapılan açıklamada, futbol disiplin talimatında değişikliğe gidildiği bildirildi. Federasyon, ''Çirkin, kötü tezahürat ve davranışlar'' ile ''Müsabaka sonucunu etkileme'' maddelerini, sert yaptırımlar getirerek yeniden oluşturdu. Buna göre, futbol müsabakalarında çirkin ve kötü tezahürat yapılması ve davranışlarda bulunulması halinde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), ilgili kulübe ilk ihlal için 10 ila 250 bin YTL arası para cezası verecek. İhlalin bir başka müsabakada tekrarlanması halinde bu ceza, 25 ila 500 bin YTL arasında olacak. Bu konuda ihlalin üçüncü defa tekrarlanması halinde ise kulübün mevcut puanlarından 3'ü silinecek. Bundan sonra yapılacak her ihlalde puan indirimi devam edecek.

Yönetim kurulu ayrıca, maçlarda yaşanacak ırkçı hareketlere karşı da sert önlemler aldı.

Buna göre, ırkçılığa ilişkin eylemlerde ilk ihlalde 3, ikincisinde 6 puan silinecek. Kulüp, üçüncü ihlalde ise bir alt lige düşürülecek.

Federasyon yönetim kurulu, halen yürürlükte olan Disiplin Talimatı'nın ''Hileli ve danışıklı futbol müsabakası'' başlıklı 35. maddesi ile ''Sair hallerde menfaat'' başlıklı 36. maddesini de tek bir başlık altında toplanmasını kararlaştırdı.

Futbol Federasyonu yönetim kurulu, şike iddialarını soruşturmak üzere yeni bir kurul oluşturdu.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, özellikle küfür ile ilgili cezaların ağırlaştırılmış olması ile ilgili olarak, ''Artık maçlarda küfür mi dinleyeceğiz, yoksa maç mı izleyeceğiz karar vereceğiz. Buna 'Dur' demek lazım. Küfre karşı olan herkesi destekliyoruz'' derken, ırkçılıkla ilgili olarak da ''FIFA'nın bize göndermiş olduğu bir maddedir. Olduğu gibi biz de talimatlarımıza ekledik'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title