Haberler

Futbolda Şike İddiaları... -Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Koç: "Telegol Programı'nda Fenerbahçe Spor Kulübü Zan Altında Bırakılmıştır. Konunun Kaynağının Kullanılış Şekli Camiamızı Derinden Sarsmıştır"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Geçtiğimiz Pazartesi Akşamı Telegol Programında Yayınlanan Şike ve Teşvik Primi İddiaları ile İlgili Olarak Fenerbahçe Faruk Ilgaz Divan Tesisleri'nde Bir Basın Açıklaması Yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz Pazartesi akşamı Telegol programında yayınlanan şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili olarak Fenerbahçe Faruk Ilgaz Divan Tesisleri'nde bir basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda basın mensubunun izlediği ve birçok televizyon kanalından canlı yayınlanan toplantıya yöneticiler Murat Özaydınlı, Ali Yıldırım, Ali Koç, Şekip Mosturoğlu, Hakan Dinçay, Turhan Şahin, Ünal Uzun, Semih Özsoy ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay katıldı.

Açıklamada ilk olarak Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Ali Koç söz aldı. Telegol programının basın ilke ve etik kurallarını ihlal ettiğini vurgulayan Koç, ''Toplumumuz için daha faydalı konuları tartışmak amacı ile bir araya gelelim isterdim ama olmadı. Pazartesi akşamı Star TV Kanalı'nın Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 2000-2001 sezonundaki şampiyonluğu ile ilgili olarak asılsız iddialara yer verilmiştir. Telegol Programı'nda Fenerbahçe Spor Kulübü zan altında bırakılmıştır. Konunun kaynağının kullanılış şekli camiamızı derinden sarsmıştır'' diye konuştu.

''Gazetecilik mesleğinin hiçbir etik kuralına riayet edilmeyen programın yayınlanış tarihi de ilginçtir'' diyen Koç, şöyle devam etti:

''Turkcell Süper Lig'de lider olduğumuz, UEFA'da mücadele ettiğimiz ve üst üste derbi oynanan bir döneme denk getirilmiştir. Kişilerin şerefine ve namusuna böyle kolay saldırılar gerçekleştirilemez. Unutmayın ki bizim başımıza gelen yarın sizin de başınıza gelebilir. Telegol programı Cihan Oskay'ın sözlerini kayıtsız şartsız hiç sorgulamadan kabul edilmiştir. Cihan Oskay'ın, emniyeti suiistimal ve karşılıksız çekten dolayı tutuklama kararı vardır. Bu kişinin vergi dairesi tarafından yurtdışına çıkış yasağı vardır. Bu kişi çok kısa süre önce sayın başkanımıza övgüler yazarken, Telegol programından da olumsuz şekilde söz ediyordu. Özgeçmişi ve psikolojik durumu göz önüne alındığında Telegol Programı'nın kendisini devlet adamı gibi karşılaşması da hayret verici ayrı bir olaydır.''

Fenerbahçe Spor Kulübü'ne herhangi bir söz hakkı verilmediğinden yakınan Koç, program sunucusunun Başkan Aziz Yıldırım ile görüşmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Sürekli olarak ilgili kişilerin telefon bağlantısına alınacağı söylenirken, başta Ahmet Çakar gibi kişiler yayına bağlanmamış, bağlanmak isteyenler ise bıkmaları için bekletilmişlerdir. Yönetim kurulu üyemiz Şekip Mosturoğlu dahi, yayına bağlanmak için kanal yöneticilerini araya koyması ile ancak bağlanabilmiştir. Sunucunun ilk kez duyduğunu iddia ettiği ses kayıtları, alt yazıları da hazır bir halde yayına verilmiştir. Cihan Oskay'ın kasetler çantamda dediği halde kasetler çok önceden rejide yer almıştır. Ayrıca yayın esnasında (Ben cep telefonu ile mesaj çekmesini bile bilmem) diyen Cihan Oskay'ın kasetleri mükemmel bir şekilde nasıl kaydettiği hiç sorgulanmamıştır. Cihan Oskay'ın sesindeki sabitlik uzmanlar tarafından konuşmanın profesyonel bir ortamda yapıldığını göstermiştir. Serhat Ulueren, Tamer Tuna'ya Cihan Oskay'ın telefon numarasını kendisinin verdiğini söylemiştir. Bu da bunun kanıtıdır.''

Ali Koç, yayına bağlanan kişilerin iddiaları bir bir çürütürken, yayıncı ve yorumcuların olayları sahiplenmeye başladıklarını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Şike yapıldığı iddia edilen maçlarda Ali Akdeniz Fenerbahçe'ye gol atmıştır. Oktay ise maçta iki golü boş kaleye atamamıştır. Eminim ki biliyorsunuzdur ancak kayıtlar söz konusu olayın yapıldığı iddia edilen zaman diliminde değil, birkaç ay önce yapıldığı görülmüştür. Taraflı yapılmış bu yayıncılık ile tüm etiği ihlal etmişlerdir. Şerefi ve namusu ile bu mesleği yapan tüm gazetecilerin de bu olaya tepki göstermesini bekliyoruz. Bugün bunları gerçekleştiren zihniyetin yarın neler ile geleceğini düşünmek bile istemiyorum.''

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title