Haberler

Futbolcuların Otomobillerinin Kurşunlanması Davası

Milli Futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in Ev ve İşyerleriyle, Eşlerinin Araçlarının Silahla Kurşunlanması ve Gökdeniz Karadeniz'den 500 Bin Dolar Haraç İstenmesi İddiası Olayından Tutuklanan Hakan Süleyman, Fatih Bulut ve Erdem Kılıç, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5. Kez Hakim Karşısına Çıktı.

Milli futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in ev ve işyerleriyle, eşlerinin araçlarının silahla kurşunlanması ve Gökdeniz Karadeniz'den 500 bin dolar haraç istenmesi iddiası olayından tutuklanan Hakan Süleyman, Fatih Bulut ve Erdem Kılıç, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5. kez hakim karşısına çıktı.

Önceki duruşmada davaya taraf olma isteği kabul edilen ve mahkemeye davet edilen FC Zenit takımının futbolcusu Fatih Tekke'nin katılmadığı duruşmada, tutuklu sanıklar Hakan Süleyman, Fatih Bulut ile Erdem Kılıç hazır bulundu. Kamuoyunda "Gökdeniz-Fatih Davası" olarak bilinen mahkemenin ilk duruşmasında, dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek sataşan Hakan Süleyman, bugün görülen duruşmada da bu isimlerle ilgili iddialarını sürdürdü. Mahkeme heyetine savunmasını veren Hakan Süleyman, "İlahi adalet yerini buldu. Trabzonspor'u korumak adına bizi içeri atanlar, bugün koltuklarını kaybetti" dedi.

Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke ile eşlerinin araçlarının ve işyerlerinin kurşunlanması ile Black Sea Oteli'nin resepsiyon görevlisi Müjdat Üçüncü'nün öldürülmesi olaylarında kullanılan silahlar ve mermilerin tüm yazışmalara rağmen halen daha İstanbul Adli Tıp'a gönderilmemesine Hakan Süleyman'ın avukatı Ali Sürmeni tepki göstererek, müvekkilinin tahliye edilmesini istedi. Sanık avukatlarının tahliye talebinin ardından, öldürülen Black Sea Oteli'nin resepsiyon görevlisi Müjdat Üçüncü'nün ailesinin avukatı Turan Çınar savunma için söz aldı. Çınar'ın savunma sırasında Hrant Dink ve Papaz Santora cinayetine atıfta bulunup, "Trabzon'da 3-4 arkadaş bir araya gelip, çete kuruyor. Sonra da Hrant Dink'i, Papaz'ı ve Müjdat Üçüncü gibi masum insanları öldürüyor" sözleri, duruşmada tansiyonu bir anda yükseltti. Sanık avukatlarından Ali Sürmeni, Çınar'ın bu sözlerinin davayla bir ilişkisi olmadığını savunarak, "Önce bir Trabzonlu olarak, sonra da hukukçu olarak itiraz ediyorum. Bu sözleri kabul etmem mümkün değil. Bu cinayetleri Trabzon'a mal etmek söz konusu bile olamaz. Bu sözler hem zabta geçirilsin hem de geri alınsın" diye tepki gösterdi.

Ancak avukat Turan Çınar, "Bu benim savunma yöntemim. Bunu anlatırken Trabzon halkını aşağılamak gibi bir niyetim yok. Trabzon insanının ne kadar mert ve ülkesine bağlı olduğunu herkesten çok ben biliyorum. Amacım sadece bir sentez yapmaktı" diyerek sözlerini geri almadı.

Bu gerginliğin ardından mahkeme heyeti, duruşmaya 10 dakika ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Mart 2007'ye erteleyip, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

(AA-İRT-ÖZ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title