Haberler

Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Chelsea: 1 Basel: 2

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda oynanan maçta Chelsea, sahasında Basel'e 2-1 yenildi.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun ikinci döneminde ilk Avrupa kupası maçına çıkan Chelsea, mücadelenin ilk 15 dakikalık bölümünde rakibi üzerinde baskı kursa da gollük pozisyonlar bulmakta zorlandı.

Topa sahip olma oranlarında yüzde 60'a yüzde 40 üstünlük kuran Chelsea karşısında Basel ilk tehlikeli atağını 16. dakikada geliştirdi. Ev sahibi ekibin ataklarına destek vermek için sık sık ileri giden Cole'ün bulunduğu kanattan hızlı çıkan Salah, topu ceza alanına ortaladı ancak araya giren Cahill meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Eto'o'nun verdiği topla hareketlenen Hazard, 26. dakikada ceza yayı üzerinden kaleyi yokladı. Top az farkla üstten dışarı çıktı.

Rusya'nın Anzhi takımından transfer edilen ve teknik direktör Mourinho'nun Basel karşısında tek forvet olarak görevlendirdiği Eto'o, ilk yarı boyunca istediği toplarla buluşamadı. Basel savunmasının yoğun markaj altında tuttuğu Kamerunlu yıldız, beklentileri karşılamakta zorlandı.

Londra ekibi, aradığı golü ilk yarının son saniyelerinde buldu. Kaptan Lampard'ın pasıyla hareketlenen Oscar, ceza alanına girer girmez sert ve düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Brezilyalı futbolcu, Şampiyonlar Ligi'ndeki 7'nci maçında, 6'ncı golünü kaydetti.

İkinci yarıya da oyunu domine ederek başlayan Chelsea, 56. dakikada Oscar ile gole çok yaklaştı. Brezilyalı yıldızın ceza alanı sol çaprazından kaleye gönderdiğişutta, top üst direkten döndü. Tribünleri dolduran 40 bin taraftar ve Mourinho'nun alkışını alan Oscar, 2 dakika sonra aynı bölgeden bir şut daha çekti ancak bu kez top yandan auta çıktı.

Oyunu kendi yarı alanında kabullenen ve Chelsea atakları karşısında bunalan Basel'de, teknik direktör Murat Yakın, 2006-2010 yıllarında Beşiktaş'ta forma giyen Delgado'yu 64. dakikada oyuna aldı.

Karşılaşma boyunca büyük bir mücadele sergileyen Salah, performansını golle süsledi. 71. dakikada Streller'in pasında topu ağlara gönderen Mısırlı futbolcu, takımına beraberliği getirdi. Salah, geçen yıl Chelsea ile Stamford Bridge Stadı'nda oynadıkları UEFA Avrupa Ligi yarı final maçında da gol atma başarısını göstermişti.

Basel, beraberlik golünden 10 dakika sonra Chelsea karşısında skor üstünlüğünü yakaladı. Delgado'nun sol taraftan kullandığı korner atışında ön direğe ortaladığı topu Streller kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 2-1.

Kalan dakikalarda Chelsea ataklarına karşı tüm hatlarıyla kendi yarı alanına çekilen Basel, skoru korumasını bildi ve "Devler Ligi"ndeki ilk maçından galibiyetle ayrıldı. - London, City of

Kaynak: AA / Spor

Jose Mourinho Chelsea Basel Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title