Haberler

Futbol: Süper Toto Süper Lig

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, hafta sonu yapacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, "Maçın hak edenin kazanacağı şeklinde gelişmesini istiyoruz."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, hafta sonu yapacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, "Maçın hak edenin kazanacağı şeklinde gelişmesini istiyoruz. Biz hep söylüyoruz, şerefiyle oynayan, hakkıyla kazanan bir kulübüz, öyle olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Tatil amacıyla Bodrum'da bulunan Fikret Orman, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman, hafta sonu Fenerbahçe ile yapacakları maçın zorlu bir mücadele, tarihi bir maç olacağını belirterek, "İnönü Stadı'nda inşallah oynanan son derbi olacak. Öyle de bir önemi var. Centilmenlik içerisinde kavgasız, gürültüsüz bir maç olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü olarak yöneticileri iyi ağırlayacaklarını dile getiren Orman, "Maçın hak edenin kazanacağı şeklinde gelişmesini istiyoruz. Biz hep söylüyoruz, şerefiyle oynayan, hakkıyla kazanan bir kulübüz, öyle olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Orman, İnönü Stadı'nın yeni ismi ile ilgili bir soru üzerine, bu konuda çok spekülasyon yapıldığını, ancak bunların doğru olmadığını kaydetti. Orman, şöyle konuştu:

"Stadın isminin değişeceğini söyledik, ama bunu şu manada söyledik; Malumunuzdur ki artık stat isimlerine sponsorluklar alınıyor, değerli rakibimiz Galatasaray'da nasıl ki 'Türk Telekom Arena' diye geçiyorsa, bizim stadımızın ismine de yüzde 100 bir sponsorluk ismi gelecek. Stadın ismi değişecek demekten kastımız oydu. Yoksa herhangi bir siyaseten durumun içinde Beşiktaş Kulübü olmaz, bizim öyle bir niyetimiz yok. Kendi çizgimizde, spor alanında hareket etmeye, siyasete bulaşmamaya özen gösteren bir yapım var. Kulübümüzün de zihniyeti odur."

Orman, kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören yönetiminin ibra edilmemesi üzerine dava açıp açmayacağı yönündeki bir soruyu, "Ben genel kurulda söyleyeceklerimi söyledim. Bundan sonraki süreci hep beraber yaşayacağız" şeklinde yanıtladı.

İnönü Stadı'nın yıkılmasının ardından maçların nerede oynanacağı sorusu üzerine Orman, "Şükrü Saraçoğlu bizim de arzu ettiğimiz yer. Zaten bir sezon dışarıda oynayacağız. Ama şu ana kadar Fenerbahçe yönetimiyle konuyla alakalı bir görüşmemiz, uzlaşmamız veya anlaşmamız olmamıştır. Görüşeceğiz, bize yapıcı dost ellerini uzatarak yaklaşıyorlar, biz de ondan memnunuz" dedi.

Fikret Orman, kongreyle ilgili sorular üzerine, "Belirli bir nezaket içerisinde kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz. O nezaketle de devam edeceğiz. Ama o gün de ifade ettim, ben kimseye Beşiktaş'ın bir kuruşunu yedirmem, ancak Beşiktaş'ın menfaatleri ile hareket ederim. Bu kim olursa olsun, aynı şey geçerlidir. Bizim görevimiz de budur" diye konuştu.

Beşiktaş'ın bu yıl yıldız transfer yapmadığı, gelecek yıl da aynı kadroyla devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu Orman, şöyle yanıtladı:

"Beşiktaş'ın bütün oyuncuları zaten yıldızdır. Şu andaki takımımız 'feda sezonu' diye çok söylendi. İskoç milli takımının kalecisi Beşiktaş kalesinde, bizim oyuncularımızın her biri stardır. Sansasyonel bir transferden daha fazla takımımıza katkı sağlayacak transferler yapma zihniyetindeyiz. Ama katkı sağlayacak transferin kendisi de sansasyonel bir isim olursa olabilir. Ama öyle bir ön yargımız yok. Beşiktaş'ta oynayanların hepsi zaten stardır."

Hafta sonu yapılacak Fenerbahçe maçıyla ilgili tahmin yapması istenen Orman,

"Öyle bir tahmin yapmak mümkün değil. Derbi maçları 3 skora da açık maçtır. Zaten lig ikincisi ile üçüncüsü karşılaşacak. Çok yakın puanlarımız var. Ayrıca ben rakiplerimizi veya başka kimseyi rencide edecek konuşmalar içerisinde olmuyorum. Kendi tahminim kendime kalsın" şeklinde konuştu.

Ziyarette Kaymakam Gödekmerdan, Fikret Orman'a Bodrum halısı hediye etti.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Spor

Fikret Orman Fenerbahçe Bodrum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title