Haberler

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Kararları

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Bugün Ankara'da Gerçekleştirdiği Toplantıda 5 Ağustos'ta Yapılacak Olan Süper Kupa Finali'nin Almanya'nın Köln Kentinde Oynanmasını Kararlaştırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıda 5 Ağustos'ta yapılacak olan Süper Kupa Finali'nin Almanya'nın Köln kentinde oynanmasını kararlaştırdı.

TFF Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda ayrıca, Kulüp Lisans Sistemi çerçevesinde yapılan denetimler sonucunda 11 Turkcell Süper Lig ve 3 Türk Telekom Lig A kulübüne lisans verilmesini onayladı. Alınan karara göre, Turkcell Süper Lig'de Antalyaspor A.Ş, Beşiktaş A.Ş, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Galatasaray, Kayserispor, Kayseri Erciyesspor, Konyaspor, Sakaryaspor A.Ş, Trabzonspor A.Ş. ve Vestel Manisaspor, Türk Telekom Lig A'da ise Büyükşehir Belediyespor, Elazığspor ve Samsunspor kulüpleri lisans almaya

hak kazandı.

Yönetim kurulu, ayrıca Beşiktaş Kulübü'nün Fenerbahçe maçındaki kural hatası nedeniyle Merkez Hakem Kurulu'na yaptığı başvuruyu, MHK'nın kural hatası olmadığı görüşü doğrultusunda reddetti.

Yeni Kırşehirspor ve Yimpaş Yozgatspor arasında oynanan müsabakayla ilgili Şike Araştırma Kurulu çalışmalarını tamamlayarak, dosyasını yönetim kuruluna sundu. Şike Araştırma Kurulu tarafından ilgili maç hakkında yeterli delile ulaşılamadığından, şike bulgusuna rastlanamadığı görüşü yönetim kurulu tarafından kabul edildi.

TFF Yönetim Kurulu ayrıca, Türk Telekom Lig A, Lig ve 3. Lig'in sezon planlamalarını da onayladı. Buna göre, Türk Telekom Lig A, 25-26 Ağustos, Lig B 18-19 Ağustos, 3. Lig'de ise Divriğispor'un geçirdiği kaza nedeniyle 17 takımla oynanacak grup 1-2 Eylül, 16 takımlı diğer 3 grup ise 15-16 Eylül tarihlerinde başlayacak.

Kurul, ayrıca 5 antrenör ve kulübü, 20 futbolcu ve kulübü arasındaki ihtilaf dosyaları ile 8 hasar dosyası ve 2 amatör kulüp hakkındaki ihtilaf dosyalarını inceleyerek karara bağladı.

(EKO-EYB-SN-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title