Haberler

Futbol Federasyonu Toplantısında Alınan Kararlar

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Bugün Yaptığı Toplantıda Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 Sezonunun 22 Ağustos Cuma Günü Oynanacak Karşılaşmayla Başlamasını Kararlaştırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun 22 Ağustos Cuma günü oynanacak karşılaşmayla başlamasını kararlaştırdı.

Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar uyarınca Turkcell Süper Lig 31 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek. Turkcell Süper Lig ile Fortis Türkiye Kupası şampiyonları arasında yapılacak TFF Süper Kupa Finali ise 17 Ağustos tarihinde oynanacak. Bu arada, birinci transfer dönemi 9 Haziran-1 Eylül 2008, ikinci transfer dönemi 5 Ocak-2 Şubat 2009 tarihleri arasını kapsayacak.

Yönetim Kurulu, futbolun marka değeri, prestiji ve saygınlığını korumak amacıyla, Çaykur Rizespor-Beşiktaş Turkcell Süper Lig maçı öncesi spor ahlakına aykırı ve tahrik edici açıklamaları nedeniyle Bursaspor eski yöneticisi Lemi Keskin hakkında yasal işlem yapılması için gerekli başvuruda bulunulmasını kararlaştırdı. Bu çerçevede Lemi Keskin ile ilgili olarak Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve Türk Ceza Kanunu hükümleri çerçevesinde adli ve idari kurumlara başvuru yapılacak.

Engelliler futboluna verilen desteğin artırılarak sürdürülmesi görüşünde birleşen TFF Yönetim Kurulu, 5-11 Mayıs 2008 tarihleri arasında Manisa'da düzenlenecek Ampute Türkiye Futbol Şampiyonası organizasyonuna 50 bin YTL'lik katkıda bulunulmasına karar verdi.

20 Nisan 2008 Pazar günü Batman Petrolspor ile Aksarayspor arasında oynanan müsabakanın 88. dakikasında, Aksarayspor Kulübü Başkanı Yaşar Özçiftçi'nin sahaya inip yardımcı hakem Tolga Bakal'a yumruk ve tekme vurması sonrasında skor 3-2 iken hakemin tatil ettiği karşılaşma, Yönetim Kurulu tarafından 3-0 Batman Petrolspor kulübü lehine tescil edildi.

Riva Milli Takımlar Tesisleri'nin avan projeleri üzerinde görüşmelerde bulunan Yönetim Kurulu, gerekli hazırlıklar yapıldıktan ve yasal işlemler tamamlandıktan sonra ihale sürecinin başlatılması kararlaştırdı.

(MFS-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title