Haberler

Futbol Federasyonu: "Platini'yi Destekledik"

Futbol Federasyonu, Geçtiğimiz Hafta Yapılan UEFA Seçimlerinde Platini'yi Desteklediğini Bildirdi.

Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta yapılan UEFA seçimlerinde Platini'yi desteklediğini bildirdi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, L'Equipe gazetesi kaynak gösterilerek yer alan ''Türkiye Platini'yi desteklemedi'' haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, ''Futbol Federasyonu, sayın Şenes Erzik'in yeniden UEFA İcra Kurulu'na seçilmesi için aylar öncesinden kulis çalışmalarını başlatmıştır. Bu çerçevede, çoğu yerinde ziyaret edilmek üzere, 30'a yakın üye ülke federasyonuyla görüşme yapılmıştır. Bu görüşmelerin bazılarında doğal olarak başkanlık seçimlerine dönük bir nabız yoklamasına da gidilmiş ve Futbol Federasyonu haftalar öncesinde yönünü belirlemiştir'' denildi.

Doğası gereği son derece hassas dengelerin gözetilmesini gerektiren bu tür seçimlerin, her şeyden önce diplomasiyi içeren bir strateji benimsemeyi öngördüğü dile getirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Futbol Federasyonu, başkanlık seçimine dönük stratejisini büyük bir başarıyla uygulamış, yalnızca çok yakın diyalog kurduğu 4 üye ülkeyle bu stratejiyi paylaşmıştır. Futbol Federasyonu Başkanı sayın Haluk Ulusoy'un yönlendirdiği bu üye ülke federasyonları, tıpkı Futbol Federasyonu gibi desteğini Sayın Michel Platini'den yana kullanmıştır.

L'Equipe gazetesinin ve buna bağlı olarak bazı basın yayın organlarının verdikleri haberin tam aksine, bırakın bu seçimlerde sayın Platini'ye karşı oy vermeyi, Futbol Federasyonu, Platini'nin seçim kazanmasında çok etkin bir rol oynamıştır. Nitekim seçim sonrası, Futbol Federasyonu'nun sağladığı katkıyı çok iyi bilen sayın Michel Platini de verilen destekten dolayı büyük bir içtenlikle Sayın Haluk Ulusoy'a teşekkürlerini iletmiştir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title