Haberler

Futbol Bizim Tutkumuz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'de Futbolun Eğlencenin Ötesine Geçtiğini Belirterek, "Futbol Bizim Tutkumuz" Dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'de futbolun eğlencenin ötesine geçtiğini belirterek, “Futbol bizim tutkumuz” dedi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde Fatih Terim'le yapılan bir röportaj yayınlandı. Terim, futbolun Türkler için ne ifade ettiğinin sorulması üzerine, Türkiye'de futbolun eğlencenin ötesine geçip, ülke için bir tutku olduğunu belirtti.

Türk futbolunun uluslararası arenada tanınmasına ilişkin bir soru üzerine Terim, (A) Milli Takım'ın uluslararası başarılarının, 1996 yılında Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanmasıyla başladığını, bu dönemde yaratılan potansiyelin de ülkeyi 2002 yılında dünya üçüncülüğüne taşıdığını söyledi.

Milli Takımın amacının, tüm büyük karşılaşmalara katılmak olduğunu belirten Terim, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısının da Türk futbolu için önemli olduğunu dile getirdi.

Terim, Avrupa'da oynayan Türk futbolcularla ilgili bir soru üzerine, 1996 Avrupa Şampiyonası finalleriyle birlikte Türk futbolunda “devrim” olarak nitelenebilecek bir mantalite değişimi yaşandığını, artık futbolculara kaybetmemeye çalışmanın değil, maçı kazanmanın öğretildiğini kaydetti. Terim, bu değişimin, Türk oyunculara Avrupa yolunu açtığını belirtti.

Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleriyle ilgili bir soru üzerine ise Fatih Terim, FIFA dünya sıralamasına bakıldığında, Türkiye'nin rakiplerinin son 2 yıldır dikkat çekici değişiklik yaşamadığını söyledi.

Şampiyonada, Türk futbolunun yükselen trendini devam ettirmeyi amaçladıklarını ifade eden Terim, Milli Takımda yetenekli oyuncuların bulunduğunu kaydetti.

Terim, turnuvadaki favorilerinin sorulması üzerine ise 16 takımın da şampiyon olabileceğini, takımlar arasında fazla fark olmaması nedeniyle turnuvanın şampiyonunu, küçük detayların belirleyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'ndaki şansının sorulması üzerine de dünya kupası şampiyonlarının Güney Amerika ve Avrupa'dan çıktığını hatırlatan Terim, bu turnuvada, artan potansiyelleri nedeniyle Afrikalı takımları eskisinden daha şanslı bulduğunu söyledi. Ancak Terim, Dünya Kupasını son turnuvadaki gibi bir Avrupa takımının kazanmasını istediğini kaydetti.

Fatih Terim, “Oyunculuğu mu, yoksa teknik direktörlüğü mü tercih edersiniz” sorusu üzerine de her şeyden önce futbolu sevdiğini, oynamak ya da oynatmanın kendisi için bir fark oluşturmadığını, oyuna aktif katılmanın önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title