Haberler

Füle: "Gürcistan ile İlişkilerimize Çok Önem Veriyoruz"

AB Genişleme Komiseri Stefan Füle, "Gürcistan ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz" dedi.

AB Genişleme Komiseri Stefan Füle, "Gürcistan ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz" dedi.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Maia Panjikidze ve AB Genişleme Komiseri Stefan Füle, Brüksel'deki AB- Gürcistan İşbirliği Konseyi toplantısının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozakou-Markulli de katılarak bir konuşma yaptı. AB'nin Gürcistan'ı desteklemeye devam ettiğini söyleyen Markulli, " Gürcistan, 2011'de gerçekleşen son Konsey toplantısından beri pek çok değişikliğe tanık oldu. Ekim ayındaki parlamento seçimleri, Gürcistan demokrasisi için; bir partiden diğerine barışçıl bir güç değişimiyle birlikte, bir mihenk taşı oldu. Gürcistan, demokratik güçlenme yolunda önündeki daha önemli engellerle karşılaşarak ilerliyor. AB, bu çabalarında Gürcistan'ı desteklemeye devam edecektir" dedi.

Markulli'nin ardından söz alan Füle, AB'nin Gürcistan ile ilişkilerine büyük önem verdiğini dile getirerek, "Son yıllarda Gürcistan ve AB arasında siyasi ortaklığa ve ekonomik entegrasyona yönelik önemli adımlar atıldı. Ortaklık Anlaşmamızda bulunan pek çok maddeyi gerçekleştirdik. Serbest Ticaret Bölgesi oluşturulması ve ayrıca vizelerin kaldırılması konularında ciddi ilerleme kaydettik" ifadelerinde bulundu.

Füle, "Gürcistan, AB değerlerini ve standartlarını gözeten bir ortak olduğunu göstermeye devam ettiği sürece bu entegrasyon sürecini daha da ileri taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Maia Panjikidze ise, konuşmasında şunları söyledi:

"Gürcistan'ın yeni temsilcileri olarak AB entegrasyon sürecine ve Avrupa değerleri ile ortak prensiplerine olan bağlılığımızı bir kez daha gösterme fırsatını yakaladık. Görüşmelerimizde Gürcistan ile AB arasındaki iki yönlü gündemin; devam eden Ortaklık Anlaşması ve Serbest Ticaret Bölgesi vizesi konuları gibi en önemli noktalarını ele aldık. Avrupa Komisyonu İçişlerinden Sorumlu üyesi Cecilia Malmström'ün 2013 yılında, Gürcistan tarafının vize serbestleştirilmesi planını teslim etmek üzere Gürcistan'ı ziyaret etmeye hazır olduğu haberini almak bizi mutlu etti." - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Güney Kıbrıs Stefan Füle Gürcistan Brüksel Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title