Haberler

Fü'ye Yatay Geçiş İçin Başvuru Süresi 9 Şubat'ta Sona Eriyor

Elazığ Fırat Üniversitesi (Fü) 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarı Yılında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Yapacak Öğrenciler İçin Başvuruların, 9 Şubat 2007 Cuma Günü Sona Ereceği Bildirildi.

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) 2006-2007 eğitim öğretim yılı bahar yarı yılında ön lisans ve lisans düzeyinde yatay geçiş yapacak öğrenciler için başvuruların, 9 Şubat 2007 Cuma günü sona ereceği bildirildi.

FÜ Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, yatay geçişler konusunda ara sınıflara veya yarı yıllara geçiş için öğrencinin, ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması ve gireceği sınıftan veya yarı yıldan önceki öğretim süresinde sağladığı not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarı yıla geçiş notu dahil) en az yüzde 60 veya eşdeğeri, 4 tam not üzerinden en az 2.40 olması gerektiği belirtildi. Alt sınıflardan herhangi bir dersten başarısız olmuş ve daha sonra bu dersi almamış olanlarl öğretim planında bulunan bir dersi seçmemiş veya normalin altında kredi almış olanların, gerekli not ortalamasını sağlamış olsalar bile değerlendirmeye alınmayacağı kaydedildi. Bir yüksek öğretim kurumundan disiplin cezasıyla çıkarılma ve uzaklaştırma cezası almış olanların ise, yatay geçiş başvurusu yapamayacağı bildirildi.

Başvuruların, not belgesi (transkript), disiplin cezası almadığına dair belge, ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi'nin onaylı fotokopisi ve dilekçeyle yapılacağı kaydedildi.

(EK-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title