Haberler

Fü Projeleri Başarıyla Sürdürülüyor

Fırat Üniversitesi (Fü) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Veterinerlik Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Tarafından Özellikle Bölge Hayvancılığına ve Bölge Çiftçilerine Katkı Sağlamak Üzere Başlatılan 4 Projenin Başarıyla Devam Ettiğini ve Bu Projelerin, Elazığ'a Ekonomik Anlamda Çok Önemli Kazanımlar Sağladığını Söyledi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Veterinerlik Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından özellikle bölge hayvancılığına ve bölge çiftçilerine katkı sağlamak üzere başlatılan 4 projenin başarıyla devam ettiğini ve bu projelerin, Elazığ'a ekonomik anlamda çok önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, FÜ olarak bölgede hayvancılığın ve tarımın gelişmesi için sürekli olarak projeler geliştirdiklerine dikkat çekerek, "Üniversitemizin bölgemizde hayvancılığın ve tarımın gelişmesi için başlattığı projeler başarıyla devam etmektedir. Bu projelerden ilki, Tarım Kredi Kooperatifi ve Fırat Üniversitesi ile birlikte Elazığ ilinin ihtiyacı olan tohumluk arpanın yüzde 80'ini karşılayacak olan eğitim amaçlı 'Sertifikalı Hububat Tohumu Üretimi Projesi'ydi. Bu proje sayesinde, üreticinin ihtiyacı olan tohum daha ucuza sağlanmakta, çiftçi bu sayede daha ucuza ve daha kaliteli tohum almakta ve aldığı tohumdan birim alandan daha fazla ürün alarak öncelikle kendine, sonra Elazığ ekonomisine katkıda bulunmaktadır. İkinci projemiz ise, Elazığ Valiliği Özel İdaresi'yle destekli olarak Tarım Bakanlığı'na bağlı Elazığ İl Tarım Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce ortaklaşa yürütülmekte olan 'Entansif Şartlarda Koyunlarda Yılda İki Doğum ve İkiz Kuzulama Projesi'. Bu proje sayesinde de yılda bir kez doğum yapan ve bir yavru alınan koyunlardan yılda iki kez ve ikişer yavru alınmaktadır. Bu sayede üretici yılda bir koyundan 4 yavru almış olmaktadır. Bunun sonucunda da öncelikle çiftçi kalkınacak, bu da Elazığ ekonomisini etkileyecektir. Ayrıca bölgedeki mera alanlarının sınırlı olması, hayvanların otlayacak yer bulamaması sonucu hayvanlar içeride barındırılacak ve bu sayede daha çabuk gelişimleri sağlanarak satışa uygun duruma gelecektir. Buradaki amaç, koyunculuğu geliştirmek ve bölgemiz insanını meraya dayalı koyunculuktan kurtarmaktır" dedi.

Rektör Muz, bir diğer projenin ise, FÜBAP tarafından desteklenen eğitim amaçlı 'Suni Tohumlama Yöntemi ile Saf ve Hibrit Ana Arı Kolonisi Üretimi Projesi' olduğunu belirterek, "Bu proje ülkemizde suni tohumlama yöntemiyle saf ve hibrit ana arı üretiminin öncüsü olmuştur. Veteriner Fakültesi öğrencilerinin bu konuda bilgilendirilmesi ve eğitimi sağlanmakta, arılardan bal alma sezonunun uzatılması sağlanarak daha fazla bal elde edilmiş olmaktadır. Bu proje ile Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, ülkemizde suni tohumlama yöntemiyle saf ırk arı üreten tek Veteriner Fakültesi olma özelliği taşımaktadır" şeklinde konuştu.

(EK-AŞ-GS-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title