Haberler

Fü'de Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Elazığ Fırat Üniversitesi (Fü) Öğrenci Konseyi Tarafından Düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma Programı ve "Bir Hilal Uğruna" Adlı Tiyatro Oyunu, Büyük İlgi Gördü.

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma Programı ve "Bir Hilal Uğruna" adlı tiyatro oyunu, büyük ilgi gördü.

FÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma törenine, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkin Oğur, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin, bağımsızlık uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmeyi milli bir görev olarak gören Türk milletinin tarih sayfalarına altın harflerle yazdığı bir destan olduğunu söyledi. Prof. Dr. Muz, "Bu zaferle kahraman Mehmetçikler, vatan ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin önüne çıkan tüm engelleri aşabilecek güçte olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Tüm imkansızlıklara karşın kazanılan bu zafer, bir milletin yeniden varoluşuna zemin hazırlamıştır. Çanakkale Zaferi, vatan uğruna canını seve seve feda eden 250 bin şehidimizin, on binlerce gazimizin, yani bir milletin topyekün zaferidir. Bu zaferin belki de en önemli sonuçlarından biri de Mustafa Kemal Atatürk'ün bunu tarih sahnesine çıkarması ve Türk milletine armağan etmesidir" dedi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Bekir Erkut Aslan da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı'nın düzenlenmesinde kendilerine destek veren Rektör Muz'a teşekkür etti. Rektör Muz ve Öğrenci Konseyi Başkanı Aslan, karşılıklı plaket takdiminde bulundu.

Konuşmaların ardından "Çanakkale" isimli sinevizyon gösterisi ve Yiğithan Yiğit isimli ilkokul öğrencisinin okuduğu "Sakarya" şiiri, salonda bulunanları gözyaşlarına boğdu. Konsey öğrencileri tarafından hazırlanan "Bir Hilal Uğruna" adlı tiyatro oyunu ise tüm izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

(EK-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title