Haberler

Ft'in İddiası: "Cihatçı Hareketler Türkiye'de Güçleniyor"

Financial Times Gazetesi, Hamas'ın Gazze'de Hakim Hale Gelmesini Değerlendirdiği Yorumunda "Türkiye'nin Kürt Bölgelerinde Cihatçı Hareketler Güçleniyor" İddiasında da Bulundu.

Türkiye'nin "Kürt bölgelerinde" cihatçı hareketlerin güçlendiği öne sürüldü.

Financial Times gazetesi, Gideon Rachman imzalı yorumunda Gazze şeridinde Hamas'ın hakimiyet sağlamasının taraflar ve Ortadoğu için çok kötü bir haber olduğu savunularak, İsrail'in Hamas'ın yükselişinde "doğrudan bir rol" oynadığı, örgütün kurulduğu dönemde Filistin Kurtuluş Örgütü'nü zayıflatmak isteyen İsrail'den destek sağladığı öne sürüldü.

İsrail ve ABD'nin Filistin'deki son seçimlerin ardından Hamas'ı boykot kararının da yanlış bir hesap olduğunu savunan gazete, Hamas'ın gerçekleştirdiği şiddet olaylarına karşın "Taliban gibi ortaçağ milisleri veya El Kaide gibi saf terörist bir örgüt değil" görüşünü dile getirdi.

Gazze'nin Hamas'ın hakimiyetine geçmesinin, İslamcı radikallerin ve cihatçı hareketlerinin güçlendiği mevcut uluslararası ortam dikkate alınarak değerlendirilmesi gerektiğini savunan gazete, Lübnan'da İran'ın desteğindeki Hizbullah'ın gücüne dikkat çektikten sonra şöyle devam etti:

"Cihatçı hareketler, Irak'ın ve Türkiye'nin Kürt bölgelerinde, Ürdün, Yemen, Mısır ve Kuzey Afrika'da güçleniyor. Hızlı ekonomik büyümeye karşı Güneydoğu Asya ülkelerinin ciddi sorunları var. Tayland, Endonezya ve Filipinlerin, hepsinin aktif ve şiddet yanlısı İslamcı hareketleri var."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title