Haberler

"Fruıt Logıstıca Fuarı"Na Doğru

Berlin'de 8-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Fruıt Logıstıca Fuarı"na Türkiye'nin ilk defa "partner ülke" olarak katılacağı bildirildi.

Berlin'de 8-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Fruıt Logıstıca Fuarı"na Türkiye'nin ilk defa "partner ülke" olarak katılacağı bildirildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı ve aynı zamanda Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, yazılı açıklamasında, yaş meyve sebze sektöründe Türkiye'nin üretim olanakları nedeniyle dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olduğunu belirtti.

Türkiye tarımının son yıllarda hem teknolojik hem de çevre ve insan sağlığına duyarlılık açısından son derece önemli aşamalar katettiğini, elde edilen gelişmeleri daha da ileri düzeye taşımak ve bunu tanıtmak adına çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kavak, şöyle devam etti:

"44 milyon tonluk meyve sebze üretiminin yanı sıra 3.2 milyon tonluk ihracatı olan Türkiye, ülke ihracatını artırmak adına yeni fırsatlar yaratmak amacıyla Fruit Logistica Fuarı'na ulusal seviyede katılım gerçekleştirecek. 8-10 Şubat tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak fuara, Türkiye ilk kez partner ülke olarak katılıyor. Yani bir anlamda Türkiye fuarın kardeş kenti olmuştur. Türkiye'deki sekreterya ve koordinatörlük işlemlerini ise AKİB olarak biz yürütüyoruz."

Türkiye'nin kardeş ülke olması vesilesiyle fuarın resmi açılışının 8 Şubatta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından yapılacağını bildiren Kavak, şunları kaydetti:

"Ülkemiz fuarda toplam bin metrekarelik alanda taze meyve, sebze, narenciye, organik meyve-sebze ve paketleme sektöründe 28 firma ile temsil edilecek. Ayrıca Türkiye turunççuluğunu tüm dünyaya tanıtmak üzere çeşitli ülkelerde tanıtım faaliyetleri gerçekleştiren Narenciye Tanıtım Grubu 119 metrekarelik stantta Türkiye pavilyonunda fuara katılım sağlamaktadır.

Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda yaş meyve sebze sektörünün de o dönemde bugün 2.3 milyar dolar olan ihracat rakamını 10 milyar dolara yükseltmek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda fuara kardeş pozisyonunda katılmamız çok önemli."

Kavak, ayrıca 7 Şubatta da Ekonomi Bakanı Çağlayan ve çeşitli ülkelerden gelecek 46 ticaret müşavirlerinin yanı sıra katılımcı firmalarla Berlin'de bir araya geleceklerini vurguladı.

-Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatı-

Kavak, Türkiye'nin en çok yaş meyve sebze ihracatını 838 milyon dolarla Rusya'ya gerçekleştirdiğini bildirdi.

Türkiye'deki söz konusu sektör ihracatının yüzde 36'sının Rusya'ya yapıldığını ifade eden Kavak, bu ülkeyi, 265 milyon dolarla Irak, 198 milyon dolarla Almanya'nın takip ettiğine dikkati çekerek, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya ve Suudi Arabistan'ın önemli diğer pazarlardan bazıları olduğunu kaydetti.

2010 yılında yaş meyve ve sebzede en çok ihraç edilen ürünün 440 milyon dolarla domates olduğunu aktaran kavak, bu ürünü sırayla limon, mandalina, portakal, üzüm ve kirazın izlediğini vurguladı.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Ali Kavak Türkiye Akdeniz Berlin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title