Haberler

Fransızlar Ayder'de Kayak Yapıyor

Erzurum'da Düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na Katılan 3 Fransız Kayak Eğitmeni, Oyunların Ardından Geldikleri Ayder Yaylası'nda Kayak Yapıyor.

Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na katılan 3 Fransız kayak eğitmeni, oyunların ardından geldikleri Ayder Yaylası'nda kayak yapıyor.

Rize'ye gelen Fransız kayak hocaları Barnoud Cement, Burzynski Julien ve Diez Vincent, kayak yapmak için Ayder'e çıktıklarını belirterek, "Ayder'in Davos'a aday olduğunu haberlerde izledik. Bu yüzden Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için gittiğimiz Erzurum'dan buraya geldik. Bu doğa harikası yerin kayak için ve hatta olimpiyatların yapılmasına elverişli olduğunu gördük" dediler.

Ulaşım ve konaklama sorunu bulunmayan Ayder'de, teleferik sistemi kurulmasıyla birlikte altyapı sorunu da çözüldüğünde Ayder'in dağ turizmi için bulunmaz bir yer olacağını düşündüklerini ifade eden kayak eğitmenleri, "Bir haftadır Ayder'deyiz. Birkaç gün daha kalacağız. Gördüğümüz yakın ilgiden son derece memnunuz. Dünyanın her yanından kayakçı ve dağcıları buraya davet ediyoruz" diye konuştular.

- RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title