Haberler

Fransız Şarkıcı Nathalie Cardone Filistin İçin 'Che Guevera' Şarkısını Söyledi

Fransız Sanatçı Nathalie Cardone, İnsani Yardım Vakfı'nın Filistin Halkına İnsani Yardım Malzemesi Götürecek Olan Mavi Marmara Gemisini Ziyaret Ederek Ernesto Che Guevera ile Özdeşleşen ' Hasta Siempre' Şarkısını Seslendirdi.

*

*Nathalie Cardone:

"Bu sorun çözülmeden vefat etmek istemiyorum. Afganistan'da da aynı durum söz konusu. Ben insani olarak düşünüyorum. Bu gemi ile gerekirse ben de sizinle gelmek istiyorum."

*"Kimse elini taşın altına koymuyor. Erdoğan gibi. Ama biliyorum ki bir insan çıktı ve Israil Cumhurbaskanı Simon Peres'e artık yeter diyerek cesarette bulundu. Yeni jenerasyonun daha güzel olacağını düşünüyorum."

İzmirde’ki çiçek Festivali için Türkiye’ye gelen Fransız sanatçı Nathalie Cardone, 23 Mayıs’ta Filistin halkına insani yardım malzemesi götürecek olan Sarayburnu’na demir atan Mavi Marmara Gemisi'ni ziyaret etti. Bir dönemin aktif devrimcilerinden olan Cordone, Filistin halkına destek olmak için Mavi Marmara Gemisi'nde basın açıklaması yaptı.

Cordone, ünlü şarkısı ‘Hasta Siempre’ yi de seslendirdi.

Türkçe merhaba diye basın mensuplarına seslenen Cordone, konuşmasına şöyle devam etti: "İsrail halkı İsrail halkının yaşadığını aynısı Gazze halkı çekti. Nasıl olur da bu vahşeti yaşayan halk başka bir halka yaşatmaya cesaret edebilir. Filistin’de öyle görüntüler gördüm ki, o görüntüleri siyah beyaz gördüm. Orada sahil kenarında duran bir çocuk. Savaşın durmasını istiyordu. Ağlayan çocuklar gördüm silahsız ve o askerlerin o çocuklara yaptıklarından zevk olduğunu gördüm. Ceguara şarkısını söyledim. ve daha güzel bir dünya için savunma haline geldiğimi için söyledim. Dünyanın bütün çocukları hakları ümit ve çocuksu haklarına hakları vardır. O çocuklara şunu söylemek istiyorum bütün dünya sizi düşünüyor. Dünyadaki bütün anneler aynı şekilde hayat veriyor."

"KİMSE BİZİM DOKUZ AYDA YAPTIĞIMIZI üç SANİYEDE YOK EDEMEZ"

Hayatını kaybeden çocuklardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Cardone, "Kimse bizim dokuz ayda yaptığımızı üç saniyede yok edemez. Ben de bir anneyim ve biliyorum ki bütün anneler için çocukları için canlarını verirler. Oradaki annelere şunu söylemek istiyorum. Dünyadaki bütün anneler onları düşünüyor. Biliyorum ki dünyada çok az insan bunun için bir şeyler yapıyor." diye konuştu.

CARDONE BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN DAVOS'TAKİ KONUŞMASINA DEĞİNDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan'nın Davos'taki konuşmasına da değinen Cardone, "Ama biliyorum ki bir insan çıktı ve Israil Cumhurbaskanı Simon Peres'e artık yeter diyerek cesarette bulundu. Kimsesizlik, korkunç şeylere yer veriyor. Her gün benim yorgunluğum hiçbir şeydir oradaki vahşet karşısında. Dünyaya sesleniyorum, vicdanını kullanarak, İsrail halkının yaşadıklarının aynısını Gazze halkının yaşadığını söylemek istiyorum. Bu zamanda bu asırda böyle bir vahşetin soykırımın yapılması dayanılmaz bir durumdur. İsrail halkına sesleniyorum, liderlerini vicdanlarına davet ediyorum. Şu an yapmakta oldukları insanlık ayıbıdır. Diplomatik değil tamamen insani bir durum. O çektikleri acıları dindirmemiz gerekiyor. Eğer kalbiniz varsa Bu olaya duyarsız kalamazsınız. O insanları dört duvar arasına koymuşsunuz su yok elektrik yok… fazla bir şey yapamıyorum. Ancak yapabileceklerimi en iyi şekilde yapacağım. Gerekirse sizinle bu gemi ile gitmek istiyorum. Sizinle gidip oranın halkına biraz ümit verirdim. Elimizdeki olan malzemeyle onlara yardım ederdim. Özellikle şunu söylemek istiyorum." diye konuştu.

"FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİL"

Filistin halkının yalnız olmadığını söyleyen Cardone, "Biz halk olarak, yapacağımız yardımı engellemesinler politikacıların yapamadıklarını biz yapalım. Eğer Filistin kaybolursa dünyadaki barış kaybolmuş olur. Bu savaş bittikten sonra oradaki çocuklar bizi affedecek mi?

ELİNDEKİ TESBİHİ Hİç DüŞüRMEDİ

Nathalie Cardone'nin açıklama boyunca İstanbul'daki bir arkadaşının hediye ettiği tesbihi elinden düşürmemesi ise dikkat çekti.

Görüntü dökümü

- -----------------------------

- Fransız şarkıcı Nathalie Cardone’nin yaptığı açıklama

- Nathalie Cardone’nin soruları yanıtlaması

- Nathalie Cardone’nin küçük çocukla ilgilenmesi

- Nathalie Cardone’nin şarkı söylemesi

- Nathalie Cardone'nin elindeki tesbih

- Genel görüntü ve detaylar

Haber: Hakime TORUN-Kamera: Hasan YILDIRIM / İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title