Haberler

Fransız Piyanist Vella'dan Eskişehir Porsuk Bulvarı'nda Konser

Dünyaca Ünlü Fransız Piyanist Marc Vella ile Kurduğu 'Sevgi Kervanı' Eskişehir Porsuk Bulvarında Konser Verdi

Dünyaca ünlü Fransız piyanist Marc Vella ile kurduğu 'Sevgi Kervanı' Eskişehir Porsuk Bulvarında konser verdi.

Ana destekçisi UNESCO olan Sevgi Kervanı'nın konseri öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vella, Sevgi Kervanı'nın bütün insanların buluştuğu bir topluluk olduğunu ve amacının da bütün insanları sevgiyle bağlamak olduğunu kaydetti.

İnsanların birbirine düşmanlık duygularıyla yöneldiğini ifade eden Vella, şöyle konuştu:

'Biz bunun tersini yapmak istiyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 60 ülkeyi gezdik. Başka şekilde yaşayabileceğimizi göstermek istiyoruz. Birbirimizi hırpalayarak yaşamak hiç kimseye fayda sağlamaz. İnsanlık tarihinde her insan tektir. Herkesin bir hikayesi vardır. Dünyadaki herkes farklıdır. İnsanlar arasındaki en büyük ayrım onları kalbinin kalitesinden kaynaklanır. Bir insana ondan daha üstün olduğunuzu kanıtlamaya çalışmak yanlıştır. Aslında ona ne kadar önemli ve muhteşem olduğunu hissettirmeliyiz. Türkiye'deki insanlardan çok fazla etkilendim. Böylesine açık ve sevgi dolu olan Türk halkı beni çok etkiledi. Fransa, Türkiye'nin AB'ye hazır olmadığı gerekçesiyle AB üyeliğine karşı çıkıyor. Türkiye AB'ye hazır, ancak Fransa Türkiye'nin AB'ye girmesine hazır değil.'

Daha sonra Vella, piyanosunu üzerine koyduğu tekerli düzenekle Porsuk Bulvarı boyunca gezerek ekibiyle birlikte konser verdi. Müzik aleti çalmayı bilen bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarına çıkıp Vella'ya eşlik etti.

Öte yandan Türkiye Eğitim Vakfı Eskişehir Atatürk Parkı öğrencileri de Sevgi Kervanı ile birlikte şarkılar seslendirdi.

(DA-KAK) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title