Haberler

Fransız milletvekili, Ermeni şiddetini protesto eden Türklerin sınır dışı edilmesini istedi

Güncelleme:

Fransa'nın güneyindeki Vienne kentinde 28 Ekim'de bir otoyolu kapatarak gösteri yapan Ermeni protestocuların, işe giden Türklere saldırarak 4 kişiyi yaralamasına şu ana kadar Fransız yetkililerden tepki gelmedi. Bununla birlikte, önceki gün Lyon kentinde, dün de Dijon kentinde Ermeni göstericilerin şiddetine karşı yürüyüş düzenleyen Türklere polis biber gazıyla müdahale etti ve katılımcılara para cezası verildi.

MİLLETVEKİLİNDEN HAKSIZ TEPKİ

Cumhuriyetçi Parti Milletvekili Ciotti, katıldığı canlı yayında, Dijon kentinde Türklerin yürüyüş yapmasına tepki gösterdi. Ciotti, yürüyüş yapanların sokağa çıkma yasağını ve kanunları ihlal ettiğini öne sürerek, bu kişilerin sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderilmeleri gerektiğini savundu.

"ÜLKEMİZDE YERİ YOK"

Öte yandan, Rhone-Alpes Bölgesi Valilik Yetkilisi Thierry Suquet, bölgede Türk ve Ermeni topluluklar arasında tehdit ve şiddet olayları yaşandığını, bunların faillerinin cezalandırıldığını belirtti. Suquet, "Bu Cumhuriyet karşıtı eylemlerin ülkemizde yeri yoktur." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Fransa'nın Vienne kentinde 28 Ekim'de Ermenistan yanlısı gösteri yapan protestocuların A7 otoyolunu kapatarak işe giden Türklere saldırması sonucu çıkan olayda 4'ü Türk 5 kişi yaralanmıştı. Sosyal medyada, Ermenistan bayrağı taşıyan protestocu grubun, ellerindeki sopalarla 2 kişiyi dövdükleri anların görüntüleri paylaşılmıştı. Fransa'da yaklaşık iki aydır Ermeniler tarafından, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarıyla ilgili gösteriler düzenleniyor ve gösterilerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerine riayet edilmiyor. Bu gösterilere şu ana kadar birçok Fransız siyasetçi destek verdi.

Kaynak: AA / Dünya

Milletvekili Vienne Fransa Haberler

500

Yorumlar (19)

ENESSON:

gavur gavurluğunu yapacak biz de elbet gereğini

14
11
yanıtYanıtla
. B:

Ne yapıyorlar gavur memleketinde gelsinle müslüman ülkelerine

yanıt0
yanıt0
ADAM:

Ne yapacağız? Kınayacak mıyız? Almamızın zaten hayal olduğu arabaları mı boykot edeceğiz? Ya da devlet başkanı mektup mu yazacak ayağınızı denk alın diye 500 yıl önceki gibi. Bitti o günler artık anca beton kemiririz diyeceğim, onlar da yıkılıyor

yanıt0
yanıt0
EMEKLI GGAZETECI:

Adilik. Ne yani BRAVO ERMENISTANA MI DEMELIYDIK. . . CEPHEDE HADDINI Bildiriyorlar. . . CIRPINMALAR Nafile. NIHAYE SULH DAGLIK KARABAGIN AZERBAYCANA ILHAKI, ki AN MESELESI. GERISI BOS. .

2
0
yanıtYanıtla
REİS:

niye gitmişler ki güzelim vatanımızı bırakıp da gevurun memleketine

0
1
yanıtYanıtla
Almir:

çok mantıklı sınır dolu etsinler..

0
1
yanıtYanıtla
HE:

Bu gidişle sınır dışı edilecek siz olacaksınız :D

0
0
yanıtYanıtla
cimbomlu:

Hele bi dene fransa yanar.

0
0
yanıtYanıtla
BilgeHan:

İt ürür Kervan Yürür. Her düşünen ve isteyenin dediği olsaydı Dünya GAVUR ların eline geçerdi!

0
0
yanıtYanıtla
Bodrumdan agrili kaya:

Ne bekliyordunuz sonunda avrupadaki insanlarimizinda huzurunu kacirdiniz hem icde hem dis da Huzur vermiyorsunuz milete koyun gibi takim tutar gibi parti tutarsaniz sonunuz bu olur

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title