Haberler

Fransız Meclisinde Kabul Edilen Karar... -Bahçeşehir Üniversitesi, Kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Götürmek Üzere Bir Milyon Kişinin Dilekçeyle Başvuru Hakkını Organize Edecek

Bahçeşehir Üniversitesi, Fransız Ulusal Meclisinde Kabul Edilen "Ermeni Soykırımının İnkarını Cezai Yaptırıma Bağlayan Yasa Önerisi"ni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Götürmek Üzere Bir Milyon Kişinin Dilekçeyle Başvuru Hakkını Organize Edecek.

Bahçeşehir Üniversitesi, Fransız Ulusal Meclisinde kabul edilen ''Ermeni Soykırımının İnkarını Cezai Yaptırıma Bağlayan Yasa Önerisi''ni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürmek üzere bir milyon kişinin dilekçeyle başvuru hakkını organize edecek.

Bahçeşehir Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, 12 Ekim 2006 tarihli senato kararı uyarınca, aynı tarihte Fransa Ulusal Meclisinde kabul edilen ''Ermeni Soykırımının İnkarını Cezai Yaptırıma Bağlayan Yasa Önerisi''ne karşı hukuki yollarla mücadele başlatıldığı bildirildi.

Bu amaçla üniversite akademik kadrosu, baro başkanları ve vatandaşların katılımıyla toplantı yapıldığı ifade edilen açıklamada, Rektör Prof. Dr. Süheyl Batum'un bu toplantıda şöyle dediği bildirildi:

''Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, düşünce özgürlüğü ve özel yaşamın ihlal edilmesi gibi durumlarda sadece bir yasanın varlığı durumunda dahi, bu yasanın uygulanması tehlikesi altında bulunan kişileri potansiyel mağdur olarak kabul etmiştir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi böylece yasanın o kişiye uygulanmasını beklemeden doğrudan uygulama yapma hakkı vermiştir. Bahçeşehir Üniversitesi olarak, ilgili yasa önerisini kabul edilemez buluyor, potansiyel mağduriyet kavramından yararlanarak hukuk mücadelesini başlatıyoruz. Bir milyon kişinin avukatlığını üstleniyoruz. İlgili yasa önerisine karşı tepkilerde sağduyulu ve serinkanlı olmanın ve hukuksal tepki göstermenin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Başlattığımız mücadelemizin temel dayanağı budur.''

Açıklamada, Prof. Dr. Süheyl Batum'un mücadelenin 3 ana temel amacının bulunduğunu belirterek, bunların ''Yasanın çıkmaması için hukuksal baskı oluşturmak'', ''Türk milletinin haklı tepkisini hukuksal tepki olarak gösterebilmesi için gerekli sağduyu ortamını oluşturmak'' ve ''Yasanın çıkması durumunda geç kalmadan harekete geçmek'' olduğunu söylediği ifade edildi.

Açıklamada, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinin mücadelenin ilk aşamasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine göndermek üzere dava dilekçesini hazırlamaya başladığı bildirildi.

Açıklamada, dilekçelerin Bahçeşehir Üniversitesinden, barolardan, yurt dışındaki elçilikler ve derneklerden, üniversitelerden, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim veren Uğur Dersaneleri ve Bahçeşehir Kolejlerinden elde edilebileceği vurgulandı.

Vatandaşların dilekçe için herhangi bir ücret ödemeyecekleri ifade edilen açıklamada, üniversitede toplanacak dilekçelerin ilgili kanunun yürürlüğe girmesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gönderileceği vurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title