Haberler

Fransız Futbol Devi PSG, Dijital Para Çıkarıyor

Güncelleme:

Fransız futbol devi Paris Saint-Germain, taraftarlarının kullanımına sunulmak üzere dijital para geliştiriyor.

Dünyanın en zengin futbol kulüplerinden biri olan PSG, Fransız medya kuruluşlarına göre taraftarları için bir kripto para çıkarmak amacıyla Malta merkezi bir Blockchain şirketiyle birlikte çalışıyor.

Geçtiğimiz sene, Barcelona'ya 257 milyon dolar ödeyerek Neymar'ı kadroya katan ve Brezilyalı yıldızı futbol tarihinin en pahalı oyuncusu haline getiren kulüp, Chiliz adındaki bir şirketle anlaşma yaptı.

DİJİTAL PARANIN 2019 YILINDA ÇIKMASI BEKLENİYOR

PSG, dijital paranın, 2019 yılının ilkbaharında çıkarılacağını ve taraftarların bu dijital parayı, bir mobil uygulama aracılığı ile satın alabileceklerini bildirdi.

Kulüp, dijital para sahiplerinin PSG ile alakalı sorularda oy kullanma hakkına sahip olacağını da ifade etti. Bu sistemde bir taraftar ne kadar çok dijital para sahibi olursa o kadar çok oy hakkı elde edecek. Bununla birlikte kulüp dijital para sahiplerinin oyuncu transferleri gibi önemli kararlarda söz sahibi olamayacağını bildiriyor. Taraftarlar oy hakkını transferlerden ziyade dostluk maçlarının nerede yapılacağı veya bir sonraki kulüp formasının neye benzemesi gerektiği gibi konularda kullanabilecek.

ÖZEL TEKLİFLER SUNULACAK

PSG ek olarak dijital para sahiplerinin özel tekliflerden de faydalanabileceğini, özel bilet teklifleri alabileceklerini ve oyuncu-taraftar buluşmaları gibi etkinliklere katılabileceklerini aktardı.

Taraftarlar, dijital paraları uygulama üzerinden kartla veya kripto para borsaları aracılığıyla satın alabilecekler. PSG'nin anlaşmaya vardığı şirket olan Chiliz, dijital paraların kulübün sadece Paris'te değil, küresel olarak taraftarlarıyla etkileşime girmesine yardımcı olacağını söylüyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Futbol Paris Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

şekko:

adamlar kuruşun hesabını yapıyor araplar paraya boğar bunları

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title