Haberler

Fransız Bisikletçinin Ölümü Protesto Edildi

Fransız bisikletçinin ölümü protesto edildi "Kornaya değil, frene bas" MUĞLA Bisiklet Derneği üyeleri, virajda bir otomobilin arkadan çarpması sonucu ölen Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe için eylem yaptı.

Fransız bisikletçinin ölümü protesto edildi

"Kornaya değil, frene bas"

MUĞLA Bisiklet Derneği üyeleri, virajda bir otomobilin arkadan çarpması sonucu ölen Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe için eylem yaptı. Yaklaşık 100 kişilik grup, Valilik önündeki sıcak asfalta yatarak 'Kornaya değil, frene bas' sloganı attı.

Geçen 25 Mayıs'ta saat 17.00 sıralarında, Türkiye'de bisiklet turuna çıkan Christian Jean Auguste Niaffe'ye, Marmaris- Muğla Karayolu üzeri Taşhan Mevkii'ndeki virajda rampa çıkarken, bir otomobil arkadan çarptı. Ağır yaralı Niaffe ambulansla kaldırıldığı hastanede öldü. Niaffe'nin ölümü bisiklet sevenler arasında üzüntü yarattı.

Muğla Bisiklet Derneği üyesi 100 kişilik bir grup, Niaffe'nin ölümünü protesto etmek için bugün saat 12.00 sıralarında Muğla Valiliği önünde bir araya geldi. CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, başkan yardımcıları Levent Ünver ve Mehmet Güven ile CHP'nin kentten dördüncü sıra milletvekili adayı Burak Erbay da eyleme destek verdi. 'Bisikletçi ölümleri dursun' ve 'Trafiği işgal etmiyoruz, trafik biziz' dövizlerinin taşındığı eylemde; sık sık "Kornaya değil, frene bas" sloganı atıldı. Grup adına basın açıklamasını Dernek Başkanı Bilge Kağan Uzun, yaptı.

BİSİKLETLİLER DÜŞÜNÜLEREK KANUNLAR HAZIRLANSIN İSTEĞİ

Niaffe'nin tek derdinin kendi imkanıyla Türkiye turu yapmak olduğunu söyleyen Uzun, "Bisiklet gezgini Christian Jean Auguste Niaffe'yi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Sevdiklerine ve yakınlarına sabır diliyor, bu vahşette sorumluluğu olan herkesi kınıyoruz. Kınamanın yetmeyeceğini ve aslında çözümün çok küçük bir parçası olduğunun farkındayız. Nefretin nefreti, şiddetin şiddeti çoğaltacağını düşünüyoruz. Herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde, bir bisikletçi daha kaza geçirsin ve hayatını kaybetsin istemiyoruz. Mutlu olmak için çıktığımız yollarda canımızdan olmak istemiyoruz. Çözüm için çalışıyoruz. Trafikte saygı göstermeyenlerin hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Yaşlı-genç, kadın-erkek, engelli veya engelsiz herkesin bisiklete rahatça bineceği bir ortamın oluşturulması, iyi tasarlanmış bisiklet yollarının yapılması için uğraşıyoruz. Trafik kurullarının, kanunlarının bisikletliler düşünülerek hazırlanmasını ve bu titizlikte uygulanmasını istiyoruz" dedi.

KENDİ ŞERİTLERİNİ İSTEDİ

Trafikte hakları olan yolları ve şeridi istediklerini söyleyen Uzun, "Trafiği işgal etmiyoruz. Trafik biziz. Her yerdeyiz. Bu gibi trafik cinayetlerinden sonra bisikletten ineceğimizi, depolara veya balkonlara hapsedeceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Daha iyi bir dünya için daha çok sokaklarda, güzel caddelerde, trafiğin ve hayatın her yerinde olacağız. Dışarıda oldukça hayat daha güzel olacak. Biz bir hayalle ve mutlu olmak için çıktık yollara. Bedenimizin ve dünyanın dengesini beraber kuralım, çoğalalım. Yollarımız, mahallemiz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız daha yaşamaya değer bir yer olsun" dedi.

Açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki sıcak asfalta yatan grup, "Kornaya değil, frene bas" sloganı attıktan sonra Christian Jean Auguste Niaffe'nin yarım kalan Marmaris güzargahını tamamlamak için pedal çevirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title