Haberler

Fransız Başkonsolos Moro, Sarkozy'nin Sözlerinin İlişkileri Bozacak Boyutta Olmadığını Savundu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Btso) Ziyaret Eden Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Christine Moro, Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Türkiye Hakkında Söylediği Sözlerin İki Ülke Arasındaki İlişkileri Bozacak Boyutta Olmadığını Söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret eden Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Christine Moro, Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Türkiye hakkında söylediği sözlerin iki ülke arasındaki ilişkileri bozacak boyutta olmadığını söyledi.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Christine Moro, BTSO'yu ziyaret etti. İstanbul'a tayin olduktan sonra ilk resmi ziyaretlerini Bursa'ya yaptığını söyleyen Moro, "Bursa'da yatırım yapmış Fransız şirketlerinden birkaçını da gezdim. Türkiye'nin en büyük şehirlerinden olan Bursa'nın ekonomik gücünü hissedebiliyorum. Otomotiv sektörü de Bursa için önemli yere sahip. Bu da Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkilerin, Bursa açısından da önemli olduğunu gösteriyor. Müşterek ilişkiler Bursa büyüdükçe daha da

gelişecektir. İki ülke arasındaki ilişkier çok eskilere dayanıyor. Türkiye ve Fransa arasında çok çeşitlilik içeren ilişkiler var" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Türkiye hakkında söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine Moro, "Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin söylediği sözler, iki ülke arasındaki ilişkileri bozacak boyutta değil. Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle olan görüşmelerini hiçbir zaman engelleyen yoktur. Önemli olan ilişkilerin devam etmesidir" diye konuştu.

Başkonsolos Moro'yu karşılayan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Necati Yazar ise, ticaretin dünyada herşeyi bir araya getirebildiğini belirterek, "Dünyada herşeyi bir araya getiren ticarettir. Fransa'nın ekonomik büyüklüğünü yakından takip ediyoruz. Fransa'da otomotiv sektörünün de güçlü olduğunun farkındayız. Ancak Türkiye'nin ciddi üretim kapasitesi var. Türk ve Fransız işadamlarının birlikteliği, iki ülkeye güç verecektir. Bu ziyaret iki ülke arasındaki işbirliğin gelişmesinin başlangıcı olur. Fransız

işadamlarını daha çok ülkemizde görmek istiyoruz. Bu konuda bize herhangi bir görev düşerse de seve seve yaparız" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Necati Yazar ve Celal Eğretli tarafından Başkonsolos Moro'ya plaket verildi.

(OMR-MŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title