Haberler

Fransız "Asya"Nın Türkiye Sevgisi

Fransa'da öğretim görevlisiyken turist olarak geldiği Kapadokya'da tanıştığı turizmciyle evlenen Fransız kadın, 37 yıldır Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşıyor.

BEHÇET ALKAN - Fransa'da öğretim görevlisiyken turist olarak geldiği Kapadokya'da tanıştığı turizmciyle evlenen Fransız kadın, 37 yıldır Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşıyor.

Fransa'nın Orleans kentindeki Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde öğretim görevlisiyken 1980'de peribacalarını görmek için Kapadokya'ya gelen Claudette Detain, burada turizmci İbrahim Tokmak ile tanıştı.

Tokmak ile evlenen Fransız kadın, komşuları ve çevresinin kolay telaffuz etmesi için ismini "Asya" olarak değiştirdi.

Avanos'ta eşine ait otelin işletilmesine yardımcı olan Asya Tokmak, burada oda ve koridor duvarlarına çeşitli resim ve figürler çizerek sanatını sürdürüyor.

Yaşamını yöre insanı gibi sürdüren Tokmak, bahçe işleriyle uğraşıyor, her sabah çiçekleri sulayıp bitkilerin kuruyan yapraklarını temizliyor. Tokmak, günün kalan vaktinde ise köpeği "Bianco" ile ilgileniyor.

Asya Tokmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'da yaşamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Ömrünün çoğunu Türkiye'de geçirdiğini anlatan Tokmak, tatil dönemlerinde ziyaret ettiği ülkesindeki yakınlarına Anadolu'nun güzelliklerinden bahsettiğini belirtti.

Tokmak, "Bir yanım Fransız, öbür yanım Türk. Kalbimde ikisi de yarı yarıya. Benim için uygarlık Anadolu'da başlar. Dolayısıyla şu veya bu politikayla, din ayrımıyla pek ilgilenmiyorum. İnsanlığın kökeni burada başladığından, bu gerçeği bulduğum için burada yaşamaya devam ediyorum." dedi.

Kapadokya'nın birçok doğal ve kültürel zenginliği barındırdığını dile getiren Tokmak, "Kapadokya sadece peribacaları ve balonlardan ibaret değil, benim için bitmez tükenmez bir desen. Otelin iç duvarlarına sürrealist peyzaj çalışmaları yapıyorum. Kapadokya, Fransa'daki arkadaşlarıma da çok fantastik geliyor." ifadelerini kullandı.

Asya Tokmak, bölgede misafirperver insanların bulunduğunu, komşuluk ilişkilerinin de iyi olduğunu kaydetti.

İbrahim Tokmak ise Türk aile yapısının ataerkil olmasına karşın Fransız kültüründe baskın karakterin kadın olduğunu dile getirdi.

İki kültür arasında mutluluğu yakaladıklarını ifade eden Tokmak, 37 yıllık evlilik hayatlarında önemli bir sorun yaşamadıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Nevşehir Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title