Haberler

Fransa'ya Tiyatrolu Protesto

Fransa Ulusal Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımı iddialarını inkar etmeyi suç sayan yasa teklifini kabul etmesi Türkiye Gençlik Birliği (TGB), üyeleri tarafından protesto edildi.

Fransa Ulusal Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımı iddialarını inkar etmeyi suç sayan yasa teklifini kabul etmesi Türkiye Gençlik Birliği (TGB), üyeleri tarafından protesto edildi. Fransa Başkonsolosluğu önünde toplanan TGB'liler, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin aşçı kılığında olduğu bir tiyatro gösterisi sergilediler.

Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 200 kişi, Fransa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımını inkar etmeyi suç sayan yasa tasarısını kabul etmesini protesto etti. Beyoğlu Tünel meydanında toplanan TGB'liler, "Fransız usulü emperyalist yalan. Biz bunu yemeyiz." yazılı pankart açarak İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Fransa Başkonsolosluğu önüne kadar sloganlar atarak yürüyen grup burada bir tiyatro gösterisi sergiledi. Aşçı kılığındaki Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile asteğmen Kubilay'ın katili Derviş Mehmet'in sahnelendiği gösteri de "Sarkozy ile Derviş Mehmet", 'insan eti, yalan tohumu, Esad saçı ve sömürge otu' kullanarak yemek yapıyor. Tiyatro gösterisinin ardından TGB İstanbul İl Başkanı Hüseyin Çobanoğlu, bir basın açıklaması yaparak alınan kararla Fransa'nın Ortaçağ'daki Engisizyon mahkemeleri gibi davrandığını belirtti. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. - İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title