Haberler

Fransa ve Almanya Dışişleri Bakanları, Nijerya'da

Güncelleme:

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Nijerya'ya gitti.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Nijerya'ya geldi.

Alman ve Fransız mevkidaşlar, başkent Abuja'da gazetecilere yaptıkları açıklamada, ilk defa birlikte bölgeye gelmelerinin önemine işaret ederek, Nijerya hükümetinin Boko Haram şiddetine yönelik yürüttüğü mücadelesine destek verdiklerini kaydetti. İki ülke dışişleri bakanı, ziyaretleri kapsamında Nijeryalı mevkidaşı Aminu Wali ile görüştü.

Bu arada, hükümet ve Boko Haram temsilcileri arasında, kaçırılan 200'den fazla kız öğrencinin güvenli bir şekilde geri dönmesi, ayrıca ülkenin kuzeydoğusunda barış ve istikrarın tesis edilmesi için taraflar arasında görüşmelerin devam ettiği açıklandı. Boko Haram ve Nijerya, Çad'ın arabuluculuğunda görüşmelere başlamıştı.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda Boko Haram militanlarının son 6 ayda düzenlediği saldırılarda, güvenlik görevlileri dahil olmak üzere 2 bin kişi yaşamını yitirdi. Nijerya'nın kuzeyinde 5 yıldır şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram örgütü, son aylarda Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde çok sayıda kent ve kasabanın kontrolünü ele geçirmiş ve buraları "hilafet devletinin" parçası haline getirdiğini ilan etmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Laurent Fabius Nijerya Almanya Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title