Haberler

Fransa Parlamentosundaki Yasa Teklifi... -Kocaeli Üniversitesi Senatosu, "Fransa Ulusal Meclisi'nde Tartışılacak Olan Sözde Ermeni Soykırımını Reddetmenin Suç Olarak Kabul Edildiğini Öngören Yasa Tasarısını Kınadı

Kocaeli Üniversitesi Senatosu, 'Fransa Ulusal Meclisi'nde Yarın Tartışılacak Olan Sözde Ermeni Soykırımını Reddetmenin Suç Olarak Kabul Edilmesini Öngören Yasa Tasarısını Kınadı.

Kocaeli Üniversitesi Senatosu, 'Fransa Ulusal Meclisi'nde yarın tartışılacak olan sözde Ermeni soykırımını reddetmenin suç olarak kabul edilmesini öngören yasa tasarısını kınadı.

Kocaeli Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fransa Ulusal Meclisinin görüşmeye hazırlandığı sözde Ermeni soykırımını reddetmenin suç olarak kabulünü öngören yasa tasarısı ile tarihi siyasal otorite ve yasama gücü tarafından siyasallaştırılmasının, demokrasiye, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne, Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasal Haklar Sözleşmesi'ne ve çağdaş toplumların birlikte barış içinde yaşama ideallerine aykırı olduğunu bildirildi.

Fransa Ulusal Meclisi'nin, bu bilim ve düşünce özgürlüklerini sınırlama çabasının, temel insan hak ve özgürlükleri ile çelişmekte olduğunu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Kocaeli Üniversitesi Senatosu, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmek adına Fransa Ulusal Meclisinde 12 Ekim 2006 tarihinde tartışılacak olan sözde Ermeni soykırımını reddetmenin suç olarak kabul edildiğini öngören yasa tasarısını şiddetle kınamaktadır.

Kocaeli Üniversitesi Senatosu olarak bilim, sanat ve düşünce özgürlüklerinin her zaman takipçisi, savunucusu olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi yüce Türk ve Dünya Kamuoyuna saygıyla duyururuz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title