Haberler

Fransa'nın Mulhouse Kentindeki Yangın - Aksu Kardeşlerin Cenazeleri, Toprağa Verildi -Kahramanmaraş

Fransa'nın Mulhouse kentindeki yangında hayatını kaybeden 8 yaşındaki Damla ve 6 yaşındaki Emirhan Aksu kardeşlerin cenazeleri, Kahramanmaraş'ta defnedildi.

Fransa'nın Mulhouse kentindeki yangında hayatını kaybeden 8 yaşındaki Damla ve 6 yaşındaki Emirhan Aksu kardeşlerin cenazeleri, Kahramanmaraş'ta defnedildi.

Aksu kardeşlerin naaşları, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınarak merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Ferhuş Kırım Mezarlığı'na getirildi.

Cenazelerin getirilişi sırasında anne Hüsne Aksu, cenaze aracını açtırarak "Sizin yerinize ben öleydim kuzum" diyerek ağladı. Anne, yakınlarınca teskin edilmeye çalışıldı.

Dulkadiroğlu Müftüsü Davut Polat, törende yaptığı konuşmada, Aksu kardeşlerin "minik şehitler" olduğunu belirtti.

Damla ve Emirhan Aksu'nun cenazeleri, öğle vakti burada kılınan cenaze namazının ardından yan yana toprağa verildi.

Törene, Aksu ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, siyasi partilerin, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Taziyeleri çocukların dedeleri Salman Aksu ve Alaaddin Akçadağ kabul etti.

Fransa'nın Türk nüfusun yoğun yaşadığı, İsviçre sınırındaki Mulhouse kentinin Bourtzwiller Mahallesi'nde 2 Ekim'de çıkan yangında 3'ü Türk vatandaşı 5 kişi yaşamını yitirmiş, 3'ü ağır 8 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Kahramanmaraş Fransa Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title