Haberler

    Fransa'nın En Genç Bakanı, Aday Olmak İçin İstifa Etti

    26 Ağustos 2014'te Ekonomi Bakanlığı'na getirilen Macron, iki yıl süren tartışmalı bakanlık serüvenini noktaladı.

    26 Ağustos 2014'te Ekonomi Bakanlığı'na getirilen Macron, iki yıl süren tartışmalı bakanlık serüvenini noktaladı. Haftalardır istifa edeceği yönünde kulislerde konuşulan iddialar, Macron'un bakanlık personeliyle görüşmesi ve ardından Cumhurbaşkanı Hollande ile görüşmek için Elysee Sarayı'na çıkmasıyla gerçeklik kazandı. Görüşme sonrası Elysee'den yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı François Hollande, Ağustos 2014'ten bu yana yaptığı hizmetler için Emmanuel Macron'a teşekkür etti ve Michel Sapin'i Ekonomi ve Maliye Bakanı olarak atadı" denildi.

    İŞTE O SÖZLERİN ANLAMI

    Macron ise "Özgür ve sorumlu olmak adına bir karar verdim, söyleme, teklifte bulunma, harekete geçme ve bir araya getirme adına, yeni bir umudun oluşumunun sorumlusu olmak için" sözleriyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağının sinyalini verdi. Macron'un, "Gelecek yıldan itibaren, değerlerimiz, fikirlerimiz ve faaliyetlerimizin Fransa'yı değiştirmesi için her şeyi yapmaya kararlıyım" ifadeleri de adaylık ilanı olarak değerlendirildi.

    'YÜRÜYÜŞ' HAREKETİNİ KURDU

    36 yaşında Fransa'nın en genç bakanlarından biri olan Macron, geçen yılın başlarında kamuoyunda Macron yasası olarak bilinen ve taşımacılık, iş yerlerinin pazar günleri açık olması gibi konuları düzenleyen reform paketi ile gündeme gelmişti. Reform paketinin Meclis'ten geçemeyeceği tartışmaları sonrası Başbakan Manuel Valls özel yetki kullanarak, paket oylanmadan kanunlaştırılmıştı.

    İktidardaki Sosyalist Parti'den kopma sinyalleri veren Macron, 6 Nisan'da 'Yürüyüş' isimli bir hareket kurarak, Fransa çapında toplantı ve konferanslar düzenleme kararı almıştı. Bu yönde ilk miting 12 Temmuz'da yapılmıştı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    François Hollande Ekonomi Bakanlığı Emmanuel Macron Fransa Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title