Haberler

Fransa'nın Başkenti Paris'te Patlama: En Az 160 Ölü

Güncelleme:

Paris'te, bir restoranta ateş açıldı, şehrin birkaç yerinde bomba patladı. 100'ü konser alanında olmak üzere en az 160 kişi hayatını kaybetti.

Fransa'nın başkenti Paris'te bu gece 7 noktada eş zamanlı olarak düzenlenen saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre en az 160 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Fransız Polisi ise Bataclan konser salonunda 100 rehinenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Paris Belediyesi ise, güvenlik uyarısı yaptı ve vatandaşlardan evlerini terk etmemelerini istedi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başkent Paris'te düzenlenen ve devam eden saldırıların ardından olağanüstü hal ilan etti ve sınırların kapatılması emrini verdi.

Paris'te 7 ayrı yerde terör saldırısı gerçekleştirildi. İlk patlama yerel saatle 21:15 te Fransa ile Almanya arasında yapılan hazırlık maçının oynandığı Stade de France yakınlarında oldu. Bu ilk saldırıdan sonra Stade de France civarında iki patlama daha oldu.

Paris'in 10 ve 11. Bölgelerine ise silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Rue de Charonne, Rue de La Bichat, Rue de La Fontaine au Roi, Rue du Faubourg-du-Temple'da yayalara ateş açıldı.

KONSER SALONUNDAKİ 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bataclan konser salonundaki rehine krizi sonucu 100 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca konser salonundaki 4 saldırgan öldürüldü. Ülkede yaşanan rehine krizi sona erdi. Sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunuyor.

HOLLANDE TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, G20 için yapacağı Türkiye ziyaretini iptal etti. Ayrıca zorunlu haller haricinde vatandaşların sokağa çıkmaması istendi.

FRANSA'DA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Ülke genelinde olağanüstü hal ilan edilirken askerler de sokaklara indi. Güvenlik güçleri, başka saldırıların da düzenlenebileceği ihtimaline karşı teyakkuzda. paris'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Tüm metro seferleri ve toplu ulaşım iptal edildi. Paris'te yarın bütün okullar tatil edildi. Stadyum ve Bataclan konser alanındaki rehinelerin tahliyesine başlandı.

MAÇ ÖNCESİ BOMBA İHBARI YAPILMIŞTI

Maç öncesinde ise Almaya Milli Futbol Takımı'nın kaldığı otele bomba ihbarında bulunulmuş ve otel boşaltılmıştı. Takım otelden ayrılıp tesislere geçerken, geniş çaplı arama yapılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

François Hollande Türkiye Fransa Paris Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (312)

ebru:

Fransa''ya tavsiye :Teröre karşı güvenlikçi yaklaşımlar yerine, onlarla masaya oturmayı, müzakere yapmayı deneyin!

76
74
yanıtYanıtla
bertan:

Super yorum

yanıt31
yanıt37
alija:

Pkkyi koynunda besliyordun daha bugün parlamentonda konuşturuyordun öyle demokrasi olmaz böyle olur al sana özgürlük......

82
7
yanıtYanıtla
Ada:

Allah belanı versin böcek beyinli akp li

yanıt1
yanıt2
Ada:

Müslümanları avrupa dan kovun

yanıt0
yanıt3
SametMobil-IOS:

Hep Türkiye mi karışacak

65
9
yanıtYanıtla
AlıştıkMobil-ANDROID:

Türkiyede ortadoğuda günde yüzlerce insan ölüyor birazda pariste ölsün dimi!

60
14
yanıtYanıtla
tussi:

ISIDI AKP masa olarak kullaniyor ama AKP kimin masasi? Bu olaylarin arkasinda AKP var

12
62
yanıtYanıtla
müslümanlar azıttı:

müslümanlar azıttı. terbiyesizleştiler. kulakları çekilmeli.

17
52
yanıtYanıtla
İYİ OLMUŞ.:

Güzel haber.

21
46
yanıtYanıtla
Tüm 312 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title