Haberler

Fransa Meclisinin Kararının Yankıları... -İstanbul Kültür Üniversitesi Senatosu: -"fransız Toplumunun Temsilcilerinin, Böyle Irkçı ve Baskıcı Belgeyi Gündemlerine Almayı Tasarlamalarının Bile Tarihin Bağışlamayacağı Bir Gerici Adım Olduğunu Anımsatmayı Ü

İstanbul Kültür Üniversitesi Senatosu, Fransa Ulusal Meclisinin, Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Teklifini Kabul Etmesini "Tarihin Bağışlamayacağı Bir Gerici Adım" Olarak Tanımladı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Senatosu, Fransa Ulusal Meclisinin, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini kabul etmesini ''tarihin bağışlamayacağı bir gerici adım'' olarak tanımladı.

Üniversite Senatosu tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''İnsanlığın ilk uygar yerleşimlerinin beşiği olan topraklar üzerinde bilgelik, özgürlük ve hoşgörü temellerine dayalı toplumsal değerlerle yoğrulmuş laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti, eşsiz önder Atatürk'ün daha 1930'lu yıllarda belirlediği gibi, anayurduna saldırıda bulunurken ölen düşmanlarının analarına bile çocuklarının bizim şehitlerimizle birlikte yattıklarını anımsatarak teselli ve barış eli uzatabilen bir uygar toplumdur.

Fransa tarihinde yerini alan Aziz Bartelemo kıyımından, Hitler ve Mussolini'ye dinsel ve ırkçı lekelerle dolu Avrupa tarihinde temel özgürlük belgelerine imza atmış Fransız toplumunun temsilcilerinin, böyle ırkçı ve baskıcı belgeyi gündemlerine almayı tasarlamalarının bile tarihin bağışlamayacağı bir gerici adım olduğunu anımsatmayı üniversitemiz adına görev biliriz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title