Haberler

Fransa Meclisinin Kararı... -Anasiad Genel Başkanı Kutlucan: -"sırtlarına Geçirdikleri Fransız ve Rus Üniformalarıyla Kafkasya, Anadolu ve Ortadoğu'da Binlerce Masum Sivili Katleden Ermenilerin Hamisi Kesilenler, Bunun Hesabını Günü Geldiğinde Veremeyece

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (Anasiad) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, Fransa Meclisinin Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Teklifini Kabul Etmesine Tepki Gösterdi.

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, Fransa Meclisinin sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini kabul etmesine tepki gösterdi.

Kutlucan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, tarih biliminin, olayları baştan sona ön yargısız araştıran ve değerlendiren, doğru ve yanlışını, iyi veya kötüsünü, başarı veya hataları ayırt etmeksizin ortaya koyan, sadece siyasi değil ilimsel, kültürel, hukuki ve sosyal konuları da inceleyen bir bilim dalı olduğunu hatırlattı.

Tarih biliminin bu anlamına karşın, tarihinin hiçbir döneminde soykırım yapmamış, aksine gittiği her yere insan hakkına saygı, sevgi ve medeniyet götürmüş olan Türk milleti ve devleti üzerinde tarihin her döneminde oynanmış ve oynanmakta olan çirkin iftiralardan bir tanesinin daha sergilendiğini ifade eden Kutlucan, ''12 Ekim'de Fransa Ulusal Meclisi, yeni bir insanlık ayıbına daha imza atmıştır. Hiçbir tarihi belge ve bilgiye dayanmaksızın Fransa, parlamentosuna tarih yazdırmıştır'' dedi.

Kutlucan, Fransa'nın kamuoyu ve dünyanın tüm tepkisine rağmen siyasi çıkarları uğruna, dünyaya merhameti, insanlığı ve adaleti öğreten Türk milletini topyekun suçlamasının, insanlık tarihine bir utanç belgesi, bir kara leke olarak geçeceğini dile getirerek, ''Sırtlarına geçirdikleri Fransız ve Rus üniformalarıyla Kafkasya, Anadolu ve Ortadoğu'da binlerce masum sivili katleden Ermenilerin hamisi kesilenler, bunun hesabını günü geldiğinde veremeyecektir'' diye konuştu.

Türk halkını Fransız mallarını boykota çağıran Kutlucan, ANASİAD üyesi iş yerlerinin ve çalışanların artık Fransız malı kullanmama kararı aldığını, üye turizm şirketlerinin Fransa'ya yönelik turları iptal edeceğini ve bu ülkeye rezervasyon almayacağını kaydetti.

Kutlucan, ayrıca ''300-379'' arasında barkot numaralı ürünlerin Fransız malı olduğunu belirterek, vatandaşlardan bu ürünleri satın almamalarını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title