Haberler

Fransa: "İran İstihbaratı Paris'te Bomba Patlatacaktı"

Fransız istihbaratı, İran İstihbarat Bakanlığının Haziran ayında Paris yakınlarında İran rejimi karşıtı bir mitingde bomba patlamayı planladıklarını açıkladı.

Fransız istihbaratı, İran İstihbarat Bakanlığının Haziran ayında Paris yakınlarında İran rejimi karşıtı bir mitingde bomba patlamayı planladıklarını açıkladı.

Fransız istihbaratı yetkilileri, İran'ın Ruhani Lideri Ayetullah Hamaney tarafından doğrudan yönetilen İran İstihbarat Bakanlığının, Paris'te terör eylemi planladıklarında şüphelerin kalmadığını açıkladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fransız istihbaratı bir operasyonda İran istihbaratına ait belgeler ve patlayıcı madde ele geçirmişti. Belgelerde İranlı istihbaratçıların geçtiğimiz Haziran ayında Paris yakınlarında İran rejimi karşıtlarının düzenleyeceği bir mitinge saldırı planladıkları anlaşıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan bir Fransız yetkili, "Tüm bu araştırmaların ardında, istihbarat servislerimizin uzun, titiz ve ayrıntılı bir araştırması bu sonuca ulaşmamızı sağladı ve hiç kuşkusuz tüm olanların sorumlusu İran İstihbarat Bakanlığıdır" ifadelerini kullandı. Yetkili terör saldırısının İran İstihbarat Bakanı Said Haşimi Moghadam'ın emriyle hazırlandığını açıkladı.

Saldırı planıyla bağlantılı olarak, İran'ın Avusturya Büyükelçiliği'nde çalışan bir İranlı diplomat da Almanya'da gözaltına alınmıştı. Alman mahkemesi geçtiğimiz Pazartesi günü, diplomatın Belçika'ya iadesine karar vermişti. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title