Haberler
BBC

Fransa, El Sıkışmayı Reddeden Müslüman Kadına Vatandaşlık Vermedi

Güncelleme:

Fransa'da temyiz mahkemesi, vatandaşlık töreninde bir erkek yetkiliyle el sıkışmayı reddeden kadına Fransız vatandaşlığı verilmemesi kararını haklı buldu.

Fransa'da bir erkekle tokalaşmayı reddeden kadına, bu sebeple vatandaşlık verilmedi. Temyize taşınan karar orada da onaylandı.

"TOPLUMA ASİMİLE OLAMADIĞINI GÖSTERİR"

Adı açıklanmayan kadın "dini inançlarının" törendeki erkek yetkilinin elini sıkmasını yasakladığını söylemişti. Hükümet ise kadının el sıkmayı reddetmesinin "Fransız toplumuna asimile olmadığını gösterdiğini" söyleyerek vatandaşlık hakkı vermemişti.

Söz konusu kadın kararı temyiz mahkemesine taşıdı, ancak karar temyizde de haklı bulundu.

8 SENEDİR FRANSA VATANDAŞI İLE EVLİ

Cezayirli kadın 2010'dan bu yana Fransa vatandaşı bir erkekle evliydi.

Ülkenin güneydoğusundaki Isere bölgeside yapılan vatandaşlık töreninde yetkililerle el sıkışmayı reddetmişti.

TOPLUMA UYMAYANA VATANDAŞLIK VERİLMİYOR

Fransız medeni hukukuna göre "yeterince asimile" olamamak, bir Fransız vatandaşının eşine vatandaşlık verilmemesinin nedenlerinden biri olabiliyor. Mahkeme de bu hükmün hükümet tarafından "uygunsuz bir şekilde kullanılmadığına" hükmetti.

2016'da da İsviçre'de bir kanton yönetimi, iki Müslüman öğrencinin kadın öğretmenlerinin elini sıkmasına, aksi takdirde para cezasına çarptırılmalarına karar vermişti.

BBC

Fransa Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

Anka:

çok doğru karar göndersinler arabistana yada irana

12
22
yanıtYanıtla
Ramazan:

HELAL OLSUN DÜNYA İÇİN AHİRETİNİ SATMAYANA

24
3
yanıtYanıtla
navajho:

doğru karar, el sıkmak istemiyorsan git el sıkılmayan ülkede yaşa.

8
17
yanıtYanıtla
şeriat:

özğürlük kısıtlımı pislik herif

yanıt4
yanıt4
zebani:

çok iyi yapmışlar! bunlar gibi ilkel yobazlar yüzünden müstesna dinimizi anlamaya bile çalışmıyor gavurcuklar!

12
9
yanıtYanıtla
el Sıkmak hijyenik değil:

Gerizekalı Fransızlar. İnsan biraz medeni olur tuvaletten elini yıkamadan çıkan gavurların elini sıkmak zorunda mıyız? Pislikler. Kafa selamı ne güne duruyor

10
7
yanıtYanıtla
46:

Sanki turklerde bu yok carsafla yuzlerini saklayip tokalasmiyorlar erkek var diye odaya girip oturmuyorlar ama otobuste adamlarla biniyolar

8
8
yanıtYanıtla
t.c.:

İnsanlarin inancına saygı duymayı bilmeyen dingil çok gel de bu ve bunun gibi mallara anlat...

7
7
yanıtYanıtla
Rahmatullah Rasa:

Sözde Fransa başta olmak üzere batılı ülkeler kendilerini kadın haklarının koruyucusu ve insan haklarının savunucusu olarak ifade ederler. Aynı zamanda inanç özgürlüğü, ifade özgürlüğü vs gibi bir sürü özgürlükten bahsederler. Bu mu şimdi sizin insan haklarına, özellikle kadına, ve insanlığa saygınız?

6
0
yanıtYanıtla
Rambo Dortmund:

kadın haklıdır çünkü gavurların elleri çok pistir devamlı şenolun başını okşarlar ellerini hiç yıkamazlar.

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title