Haberler

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner Yeniden Beyrut'ta

Lübnan'daki Kritik Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Saatler Kala Sürpriz Bir Şekilde Beyrut'a Gelen Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, "Fransa'nın Başlattığı Girişimi Sekteye Uğratan ve Lübnan'daki İstikrarsızlıktan Faydalananlar Kimlerdir, Bilmek İstiyorum" Dedi.

Lübnan'daki kritik cumhurbaşkanlığı seçimlerine saatler kala sürpriz bir şekilde Beyrut'a gelen Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, "Fransa'nın başlattığı girişimi sekteye uğratan ve Lübnan'daki istikrarsızlıktan faydalananlar kimlerdir, bilmek istiyorum" dedi.

Parlamentodaki çoğunluk grubunun lideri Saad Hariri ile yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarına konuşan Kouchner, Fransa'nın, tüm dünyaya Lübnan'daki mevcut durumun sorumlusunu açıklayacağını söyledi.

Gazetecilerin, uzlaşma sürecini sekteye uğratan kişinin Hizbullah'ın siyasi müttefiki ve cumhurbaşkanı adaylarından olan General Mişel Avn olup olmadığı yönündeki soruları üzerine Kouchner, "General Avn'nın bu durumdan tek başına sorumlu olduğunu düşünmüyorum. Her iki taraftan da bazı kimselerin, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri lazım" yanıtını verdi.

Fransız Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, "Lübnan'daki kargaşa ortamından kimlerin çıkar sağladığını öğrenmek istiyorum. Fransa olarak Lübnanlıların dostu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Bu, Lübnan'daki Hıristiyanların dostu olmadığımız anlamına gelmez. En az diğerleri kadar, belki de daha fazla, Hıristiyanların da dostuyuz. Açık bir şekilde belirtmek isterim ki herkesin mutabık kaldığı bir ortamda uzlaşma sürecini baltalayanlar, Lübnan'daki istikrarsızlığın ve bunun bölgesel sonuçlarının

sorumlularıdır. Bunu iyice anlamalarını isterim. Fransa, Lübnan'da olanları tüm dünyaya anlatacaktır" şeklinde konuştu.

Saad Hariri ise konuşmasında El Müstakbel grubu olarak Maruni Patrik Mar Nasrallah Butros Sıfeyr'in arkasında yer aldıklarını söyledi. Patriğin sunduğu listedeki tüm isimlerin El Müstakbel grubunca kabul gördüğünü belirten Hariri, "Ancak bugün yine uzlaşma sürecinin çıkmaza girdiğini görüyoruz. Lübnan'ın çıkarlarının ve istikrarının, siyasetçiler olarak hepimizden daha önemli olması gerekir" diye konuştu.

(SA-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title