Haberler

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, Talabani ile Görüştü

Irak'ta Temaslarına Devam Eden Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Devlet Başkanı Celal Talabani ile Bir Araya Geldi.

Irak'ta temaslarına devam eden Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Devlet Başkanı Celal Talabani ile bir araya geldi.

Kouchner, Talabani ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Irak'taki krizin çözümünün ülke içinde bulunması ve BM'nin bu çözümde rolünün artması yönünde görüş belirterek, "Iraklıları dinlemek, onlara sorunlarının çözümünün Irak'ta olduğunu söylemek, tüm toplulukları dinlemek ve Irak'ın bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve demokrasisini korumak Fransa için önemlidir" dedi.

Irak'taki şiddetin "kabul edilemez" olduğunu belirten Fransız Bakan, bu şiddetle mücadeleye katılmaya hazır olduklarını, Irak'ın yanında olmak istediklerini söyledi.

Talabani de, açıklamasında, bu "tarihi ziyaretin" iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinin yolunu açacağını, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Irak halkının dostu olduğunu kaydetti.

Başbakan Nuri El Maliki ile dün görüşen Kouchner, bugün ayrıca Irak Devlet Başkan Yardımcıları Tarık El Haşimi ve Adil Abdülmehdi ile bir araya geldi. Kouchner'in Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile de görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title