Haberler

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in Lübnan Temasları

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Beyrut'taki temaslarının ikinci gününde Şii İslam Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Abdülemir Kabalan ile biraraya gelerek Lübnan'da ve genel anlamıyla Ortadoğu'da yaşanan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kouchner, büyük bir açık yüreklilik ve şeffaflıkla ele alınmadığı taktirde ülkeyi sarsan sorunların üstesinden gelinemeyeceğini ifade etti. Lübnan'daki hiçbir siyasi cepheye "Fransa ayrımcılık yapıyor" deme fırsatını vermeyeceklerini kaydeden Kouchner şöyle konuştu:

"Aranızdaki şahsi sorunlardan Fransa'yı sorumlu tutmayın. Ciddi bir diyalog süreci başlatmanız halinde Fransa sizin yanınızda yer alacaktır."

Hizbullah ile görüşüp görüşmeyeceği yönünde yöneltilen bir soru üzerine ise Kouchner, "Hizbullah barış sürecine uygun hareket ederse görüşürüm" dedi.

Şii İslam Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Abdülemir Kabalan ise Fransız bakanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine ve yeni seçilen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye başarı dileklerini iletti. Fransa'yı Lübnan'daki tüm siyasi gruplar karşısında adil bir siyaset izlemeye davet eden Kabalan, bu bağlamda Kouchner'in başta Cumhurbaşkanı Emil Lahud olmak üzere tüm siyasi gruplarla biraraya gelmesini temenni etti.

(SA-SŞ-SŞ-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title