Haberler

Fransa'dan "Diyalog ve Şeffaflık" Vurgusu

Fransa, Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik müzakerelerinde "diyalog ve şeffaflığa olan ihtiyacı" vurguladı.

Fransa'da devam eden "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri çerçevesinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin resmi davetlisi olarak Paris'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile çalışma yemeğinde bir araya gelen Fransa Başbakanı François Fillon'un makamından yapılan açıklamada, görüşmede Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik müzakerelerinin ele alındığı ve bu konuda diyalog ve şeffaflık ihtiyacının vurgulandığı belirtildi.

Bildiride, öğle yemeğindeki görüşmenin "Fransa-Türkiye ikili ilişkilerinin ele alınmasına, endüstriyel ortaklık ve ekonomik ilişkilerin yoğunluğu ile özellikle enerji, havacılık, altyapı alanlarında kalkınma perspektiflerinin vurgulanmasına olanak verdiği kaydedildi.

Bildiride ayrıca, G-20 çerçevesinde uluslararası ekonomik yönetim, barış ve istikrarın sürdürülmesi veya terörizmle savaş gibi önemli uluslararası dosyalar konusunda Fransa ve Türkiye'nin pozisyonları arasında var olan birliğin de ortaya konduğu belirtildi.

Bildiride, Başbakan Fillon'un, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Türkiye'nin çağdaşlaşması ve bölgede bir istikrar ve diyalog unsuru olması için yaptıklarına duyduğu saygıyı" dile getirdiği ve bu bağlamda cumartesi günü Zürih'te imzalanması planlanan Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik protokollerin tarihi niteliğini vurguladığı ve Fransa'nın bu sürece desteğini hatırlattığı ifade edildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title