Haberler

Fransa'daki Rehine Krizi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün Saint-Etienne-du-Rouvray'daki kiliseye yapılan ve bir papazın ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında farklı dinlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün Saint-Etienne-du-Rouvray'daki kiliseye yapılan ve bir papazın ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında farklı dinlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Elysee Sarayı'ndaki görüşme sonrasında Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Dalil Ebubekir basına kısa bir açıklamada bulundu.

İslam dininin tüm öğretilerine ters düşen bu saldırıya ilişkin Fransa'daki tüm Müslümanlar adına olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Ebubekir, Fransa'daki İslami kurumlarda reform yapılması gerektiğini söyledi.

Ebubekir, Fransa'daki Müslümanların da olup bitenin İslam'la bağdaşmadığı konusunda bilinçlenmesi ve İslam konusundaki eğitim girişimleri konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

CFCM Başkanı, diğer dinlerin temsilcileriyle yaptıkları görüşme sonucunda, tüm dinlerin ibadet yerlerinin daha iyi korunmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Dün, Fransa'nın kuzeybatısında yer alan Saint-Etienne-du-Rouvray kentinde sabah ayini sırasında kiliseye giren 2 saldırgan, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı.

Bir papazı öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist, polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Ölen papazın 84 yaşındaki Jacques Hamel olduğu bildirilmişti. Olayın ardından Saint-Etienne-du-Rouvray kentine giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 2 teröristin DAEŞ'le bağlantılı olduğunu dile getirmişti.

Kilisedeki teröristlerden birinin kimliği 19 yaşındaki Adel Kermiche olarak belirlenmiş ve Suriye'de savaşa katılma ihtimali olduğu için yurt dışına çıkış yasağı getirilmiş Kermiche'in daha önce Türkiye tarafından, Fransa'ya iade edildiği ortaya çıkmıştı.

Bu yıl 22 Mayıs'ta hakkında dava açılan Kermiche'nin, dava tamamlanana kadar adli denetim altında tutulması ve elektronik kelepçe ile dolaşmasına karar verilmiş ve zorunlu ev hapsinde tutulmaya başlanmıştı.

Kermiche'in, dünkü saldırıyı da elektronik kelepçeyle gerçekleştirmesinden sonra Fransa kamuoyunda, Suriye'de aşırıcı gruplarla ilgisi olduğu tahmin edilen 13 tutuklunun ve hükümlünün elektronik kelepçeyle denetim altında tutulması tartışılmaya başlandı.

Bunlardan 7'sinin henüz tutuklu olduğu,hüküm giymeyi beklediği ve ev hapsinde tutulduğu, diğer 6'sının da cezası kesinleştikten sonra elektronik gözlem altında tutulduğu kaydedildi.

Fransa'da 1 Mart'tan itibaren yargılanan ya da hükümlü 10 bin 487 kişi elektronik kelepçeyle gözlem altında tutuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

François Hollande Saint Etienne Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title