Haberler

Fransa'daki "Kur'an-ı Kerim" Tartışmasına Tepki

Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki...

Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriye Amasya'da tepki gösterildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri ile Amasya Üniversitesi öğrencileri Eğitim Fakültesi önünde toplandı.

Grup adına basın açıklaması yapan TÜGVA İl Yüksek Öğretim Koordinatörü Ümit Sehat Genç, bu olaya karşı tüm İslam aleminin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırıya asla sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Genç, "Tüm kamuoyu huzurunda açıkça bu saldırıyı telin ediyoruz. Herkes bilsin ki istedikleri kadar toplansınlar, çabalasınlar her şeyden ve herkesten büyük olan Rabbimizin koruduğu kutsal kitabımızı asla değiştiremeyecekler, bozamayacaklar, bir ayetini dahi çıkartıp ekleyemeyecekler." dedi.

Genç, Kur'an-ı Kerim'i değiştirmek isteyenlere Türk gençliğinin izin vermeyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Batı Yahudilere yaptığı en büyük soykırımı yaptığını unutmuş olmalı. Oysaki Yahudiler, Osmanlı zamanında da bizim topraklarımızda İslam'ın yüce anlayışı içerisinde güvenle yaşamış ve günümüzde de aynı güven içinde yaşıyor. Bu tarih bilmez açıklamalarıyla algı oluşturmaya çalışıyorlar ama unutmasınlar ki tarih batının gerçek yüzünü iyi biliyor. Daha yakın zamanda Bosna'da Avrupa'nın gözü önünde ve BM gözetiminde on binlerce Müslüman'ın nasıl katledildiğini hepimiz iyi biliyoruz. Önce bu soykırımın hesabını vermesi gereken batı, gerçeklerden kaçıyor."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nicolas Sarkozy Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title