Haberler

Fransa'da Türkiye İçin Tanıtım Atağı

PARİS-(DHA)- Türkiye`nin tatil beldelerinde meydana gelen patlamaların ardından, Avrupa`da oluşan önyargılara karşı Türkiye`nin Paris Turizm Müşaviri Serpil Varol`un girişimleriyle yeni bir tanıtım atağı başlatıldı.

Son dönemde Türk turizminin karşı karşıya kaldığı sorunları DHA`ya anlatan Serpil Varol, turistik bölgelerde arka arkaya meydana gelen patlamaların yanı sıra `Elegance Tur` adlı acentenin internetten satış yapan firmalardan alacaklarını alamaması nedeniyle iflasını vermek zorunda kalmasının olumsuz bir tabloya yol açtığını söyledi. Elegance Tur`un iflası ile mağdur olan yolcu sayısının 10 bini bulabileceğini belirten Varol, Türkiye`nin imajını düzeltmek amacıyla Onur Air, Pacha Tours ve Mediades`in uçak kiralayarak mağdur olan yolculara yardımcı olma yolunu seçtiklerine dikkat çekti.

TÜRK YOLCULAR ORTADA KALDI

Elegance Tur`un özel hava yolu şirketi Atlasjet`e sözleşme gereği olan ödemeyi yapmaması üzerine, Atlasjet bu şirkete ait uçuşlarını iptal etmişti. Paris`teki Türk seyahat acentelerinin yüzde 80`i de bu olaydan mağdur oldu. Fransız hükümeti, Türkiye`ye giden Fransız yolcuları getirirken, Türk yolcular ortada kaldı. DHA`ya konuşan yolculardan Gülfer Karaoğlan, Paris`e 1 buçuk ay önce geldiğini belirterek, ¨Televizyonda duyuyorduk. Bu çapta bir yolsuzluk beklemedik. Bir hafta öncesinden arayalım dediğimizde şirketin iflas ettiğini duyduk. Bu bizi üzdü. Büyük bir yolsuzluk. Kendi cebimizden ödeyerek gideceğiz¨ dedi.

ACENTE SAHİPLERİ DE ZOR DURUMDA

Sera Voyages seyahat acentesinden Yasemin Topaloğlu da, acentelerin de mağdur durumda olduklarını belirterek, ¨Bize verilen bilgi Elegance`ın iflas ettiğidir. Sera Voyages aracılığıyla bilet alan 900 kişinin biletini karşılamaya kalkarsak, 300 eurodan 270 bin euro cebimizden ödememiz gerekli. Türk acentelerinin yüzde 80`ini bu olaydan etkilenmiş durumda. Fransız hükümeti kendi vatandaşlarını getirdi. Bizim hükümetimiz halkımıza neden sahip çıkmıyor. Nerede bizim bakanlar, başbakanlar?¨ dedi.

Levent Voyages seyahat acentesinden Uğur Güçer ise, büyük bir maddi yükün altına girdiklerini belirterek şunları söyledi: ¨Fransız makamlarıyla temasa geçtiğimiz zaman `Allah yardımcınız olsun` yanıtını aldık. Biz ortağımızla birlikte yolcularımızı mağdur etmemek için 250-300 bin euroluk bir finansal yükün altına girip, mağdur olan 1200 yolcumuzu getirmeye karar verdik. Aksi takdirde, bir olaya 25 senedir hizmet veren Levent Voyages`ın kapısına kilit vurmak zorunda kalırdık. İnsanlarımız böyle anlayış gösteremiyor. Ya her gelenle kavga edeceğim, ya kapatıp gideceğim, ya da kendi yolcularımı getireceğim. Biz üçüncü yolu seçtik¨ dedi.

(HABER: Saadet ORUÇ/ LK/GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title