Haberler

Fransa'da Tüfe Aylık Bazda Değişmedi, Yıllık Bazda Yüzde 2.0

– Fransa'da Tüketici Fiyat Endeksi aylık bazda değişmedi ve yıllık enflasyon yüzde 2.0 düzeyinde kaldı.

Fransa Ulusal İstatistik Ofisi (Insee) tarafından yapılan açıklamada bu artışın büyük ölçüde enerji fiyatlarındaki artış ve gıda fiyatlarındaki düşüşten kaynaklandığı belirtildi ve şu bilgiler verildi:

"Yıllık TÜFE'deki yüzde 2.0'lik artış, enerji fiyatlarındaki sert yıllık artış ve gıda ve tütün mamullerinin fiyatlarındaki artış ve hizmet fiyatlarındaki yavaşlamadan, imal ürünlerin fiyatlarındaki yıllık düşüşten kaynaklandı.

"Fransa'da ÜFE Haziran'da Mayıs'taki yüzde 0.4 düzeyinde kaldı.

"Enerji  fiyatları Haziran'da yüzde 0.9 arttı. Yıllık artış işe Haziran'da yüzde 12.3 oldu.

"Gıda fiyatları Haziran'da yüzde 0.2 geriledi. Yıllık bazda yüzde 1.9 yükseldi. Ocak 2013'ten bu yana en yüksek gıda enflasyonu oldu.

"Tütün mamüllerinde yıllık fiyat artışı yüzde 16.3 oldu.

"İmal ürünlerin fiyatlarındaki artış Mayıs'taki düzeyinden değişmeyeerk yüzde 0.3 oldu.

"Hizmet fiyatları da Mayıs'taki yüzde 0.1 düzeyinden değişmedi.

"Çekirdek TÜFE Haziran'da yüzde 0.8'e geriledi, yıllık bazda hız keserek yüzde 1.2'ye geriledi.

"Haziran'da enerji fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 12.3, petrol ürünlerinde yüzde 21.0 oldu. Doğalgaz fiyatları ise yıllık bazda yüzde 6.0 yükseldi. " - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Fransa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title