Haberler

Fransa'da 'Sarı Yelekliler' Olarak Bilinen Eylemcilere Asker Müdahale Edecek

Güncelleme:

Fransa'da 17 Kasım tarihinden bu yana göstericiler özellikle hafta sonları olmak üzere Paris merkezli eylemler gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri şiddet eylemlerinin arttığı Paris'te, hükümet uzlaşı için adımlarını attı ancak Sarı Yelekliler bu durumdan memnun değil.

Özellikle diğer kentlerde meydana gelen öğrenci eylemleri ile birlikte cumartesi günü dev bir gösteri bekleniyor.

Fransa'da 'Sarı Yelekliler' Olarak Bilinen Eylemcilere Asker Müdahale Edecek

EN BÜYÜK EYLEM

Macron'dan istifa bekleyen ve hükümetin adımına karşılık "ekmek kırıntısı değil ekmeğin kendisini istiyoruz" diyen Sarı Yelekliler eylemleri bırakmayacağını açıklayarak cumartesi günü için dev miting çağrısı yapmıştı.

Şiddetsiz bir eylem planlayan Sarı Yelekliler'in gösterisi karşısında, hükümet adına askeri hazırlığın kapıda olduğu söylentisi yayılıyor. Özellikle haftalardır sokakları yakıp yıkan öğrenci ve Sarı Yelekliler karşısında OHAL'in sona ermesiyle kışlaya dönen askerlerin yeniden çıkartılması gündemde.

Fransa'da 'Sarı Yelekliler' Olarak Bilinen Eylemcilere Asker Müdahale Edecek

SARI YELEKLİLER SERT MESAJLARINA DEVAM ETTİ

Hükümetin vergi erteleme ve zam iptali konusunda attığı adımlara karşılık sert mesajlarını vermeye devam eden Sarı Yelekliler'in eylem hazırlığı hem hükümet hem de halk açısından korkuyla karşılanıyor. Bu korku karşısında da askerin yeniden sokağa çıkma konusunda adım atması durumu kuvvetleniyor.

Fransa'da 'Sarı Yelekliler' Olarak Bilinen Eylemcilere Asker Müdahale Edecek

Fransa'da en son 13 Kasım 2015 tarihinde, 130 kişinin öldüğü terör saldırısı sonrasında çıkartılan OHAL kapsamında askerler 2 yıl boyunca sokaklarda ağır silahlar ile nöbet tutmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Hükümet Fransa 3.Sayfa Dünya Haberler

500

Yorumlar (31)

REİS:

ELİMİZDE KAHVELER, ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ. :))))

8
2
yanıtYanıtla
YOBAZIN ÖNDE GİDENİ:

FRANSA YANARSA KOŞA KOŞA GİDER BENZİN DÖKERİM.

7
2
yanıtYanıtla
...:

Yesinler birbirlerini....

4
3
yanıtYanıtla
37:

SÖZÜM ONA İNSAN HAKLARINI SAVUNAN ÜLKELER FRANSA YA NEDEN BİR ŞEY DEMİYORLAR. . . BU OLAYI KINASA KINASA SUDİ ARABİSTAN KINAR. . . . MISIR KINAR. . . .

7
0
yanıtYanıtla
muhalif:

Hergün herşeye zam geliyor artık ülkemizde de bir takım demokratik eylemler yapılmalı

2
4
yanıtYanıtla
Karakartal:

Saldırın duurmadan

4
1
yanıtYanıtla
KINAMA:

ÇOK ÇOK ÇOKK ŞİDDETLE KINIYOUIZ. KIPKINIYORUZ HATTA

2
3
yanıtYanıtla
TAKKECİ:

Burada abuk, subuk yorum yazan az gelişmiş, az bilen, az görenler, bu iş Fransa''da kalır mı sanıyorsunuz? 1968 olaylarını babanıza, dedenize sorun. 1789 Paris''ini de tarih kitaplarını açıp yeniden okuyun. Fransız''ları sevmeyebilirsiniz ama onlar bir şeyi başlatırlarsa bütün dünya az veya çok bundan nasibini alır. Onlar demokrasinin, hürriyetin bedelini ödemeyi bilirler. Bu bedel de ekseriya kandır.

2
2
yanıtYanıtla
tırcı osman:

bize hikaye anlatma, hayatınız yalan palavra, dünyayı yediniz bitiremediz, bize martaval okuma, ne haliniz varsa görün

yanıt1
yanıt1
Kürşat:

Bişey olmaz. Asker iner ya bütün sivilleri bastırır, Avrupa birliği ile ilişkileri zora girer ve sonraki seçimde Macron gider. Yada tam iç savaş çıkar Fransa çok büyük ekonomik zarara girer ve Fransa orda biter.

yanıt0
yanıt1
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title