Haberler

Fransa'da Royal ve Bayrou Buluştu

Fransa Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Birinci Turunda Yüzde 18.55 Alarak Elenen Fransa Demokrasi Birliği Partisi Adayı François Bayrou ile Yüzde 25.84 Oy Oranıyla Yarışı İkinci Sırada Bitiren Sosyalist Aday Segolene Royal, Bir Televizyon Programında Buluştu.

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda yüzde 18.55 alarak elenen Fransa Demokrasi Birliği Partisi adayı François Bayrou ile yüzde 25.84 oy oranıyla yarışı ikinci sırada bitiren Sosyalist aday Segolene Royal, bir televizyon programında buluştu.

Fransız BFM haber kanalında yayınlanan programa katılan, Bayrou ve Royal, "birleşmek için değil diyalog için bir araya geldik" dediler. BFM televizyonundan 2, RTL radyo-televizyondan 1 ve günlük Le Parisien gazetesinden 1 olmak üzere toplam 4 gazeteci, masada karşılıklı oturan Royal ve Bayrou'ya ekonomi, AB, devlet kurumları, emeklilik, asgari ücret ve haftada 35 saat çalışma hakkıyla ilgili sorular sorarak görüşlerini aldı. Her iki aday, medyayı kontrol eden büyük finans kuruluşlarına çatarak, büyük

kanallarda konuşturulmadıklarını ileri sürdü.

Segolene Royal programa François Bayrou ile tartışmak için değil, diyalog için katıldığını söylerken, Bayrou da buluşmayı Fransa'da sürmekte olan kısır politikalar yerine yeni politikalar üretmek için kabul ettiğini belirtti. Her iki konuşmacı, buluşmanın bir birleşme amacı taşımadığını vurgulayarak, demokratik bir ortamda konuşacaklarını belirtti.

Fransa'da sadece sağ ve sol değil artık merkez bir parti de olduğunu belirten Bayrou, Segolene Royal'in ekonomik programına katılmadığını ve aralarında derin görüş farklılıklarını olduğunu söyledi. Kendisine oy verenlerin tercihine saygılı olduğunu belirten Bayrou, sağ ve sol dışında gerçek merkezin de olduğu bir siyasi yapılanma ile düzlüğe çıkılacağını söyledi.

"oy avcılığı" yapmadıklarını vurgulayan Bayrou ve Royal, AB, güvenlik ve eğitim konularında aralarında küçük farklar olsa bile anlaşabildiklerini söyledi. Segolene Royal ile haftalık 35 saat çalışma konusunda farklı görüşleri olduğunu da belirten Bayrou, her tarafta bayrak asmanın manasız olduğunu ve milli marşın gerekli durumlarda okunması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Buna karşılık Royal ise, okullarda sabahları milli marş 'La Mareillaise'in okunması gerektiğini belirterek, Fransız bayrağının tek

bir aşırı partinin tekelinde olmadığı için asılması gerektiğine inandığını belirtti.

(TS-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title