Haberler

Fransa'da Oy Verme Işlemleri Başladı - Paris

Fransa'da yaşayan Türk seçmenler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için bugün sandık başına gitmeye başladı.

Fransa'da yaşayan Türk seçmenler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için bugün sandık başına gitmeye başladı.

Ülkedeki 6 başkonsolosluk bölgesi olan Paris, Strazburg, Lyon, Marsilya, Bordeaux ve Nantes kentlerinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken vatandaşlar erken saatlerden itibaren oy kullanmaya gitti.

Oyunu Paris Başkonsolosluğu bahçesinde kurulan oy kullanma merkezinde veren Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, yurtdışında seçim düzenlemenin kendine özgü zorlukları olduğunu belirterek,

"Alınması gereken tedbirler var. Bir tür seferberlik hem büyükelçilik için ama daha da önemlisi sahadaki başkonsolosluk. Fransa'da 6 başkonsoloslukta oy kullanıyor vatandaşlarımız. Yoğun bir ilgi olduğunu biliyoruz. Bir de güvenlik boyutu var. Fransız makamlarıyla çok yakın çalıştık, bundan sonra da öyle olacak." dedi.

Halkoylamasının huzur içinde geçmesi gerektiğini vurgulayan Musa, "Önemli olan seçim atmosferinin bazı olumsuz ve zararlı unsurlarla etki altına alınmaması. Bunun yurtdışında daha kolay olduğunu da biliyoruz. Birtakım mihrakların kışkırtıcı faaliyetlerinin daha önce gördük. Maksadımız bu seçimde taşkınlıklarını olmaması. Vatandaşlardan müsterih olsunlar. Her konsoloslukta en seri şekilde oy kullanabilmeleri için gerekli tedbirleri almış durumdayız." diye konuştu.

AA muhabirine konuşan seçmenlerden 56 yaşındaki Bayram Çakmak, "Oylama güzel bir ortamda gerçekleşiyor. Erken saatte gelip oy kullandım. Ailem de Türkiye'de kullanıyor. Oy kullanmak için Fransa'dan oraya gidiyorlar. Çünkü Türkiye için çalışıyoruz biz." ifadelerini kullandı.

Paris'te oy kullanan vatandaşlardan 48 yaşındaki Süleyman Türemen ise şunları kaydetti:

"Oy kullandığım için çok mutluyum. Burada oy kullanabilmemiz için güvenlik önlemleri yeterli. İlk gün geldim oy kullanmak için hem de başka işlemlerimi gerçekleştirdim. Vatana, millete hayırlı olsun." (Kameraman: Emine Urer)

Kaynak: AA / Güncel

Strazburg Türkiye Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title