Haberler

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna katılmayı kazanan Nicolas Sarkozy ile Segolene Royal, pazar günü yapılacak 2. tur oylama öncesi son kozlarını oynadı. Adaylar, iki ayrı televizyon kanalında 2 saati aşkın süre, seçildikleri taktirde uygulayacakları programları anlattı.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı 2 tur oylamasına sayılı günler kala, Sarkozy ve Royal arasındaki tartışma düelle olarak adlandırılırken, Fransız basını Sarkozy'nin sakin, Royal'in ise agresif bir tutum sergilediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı adaylarının Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusundaki düşünceleri, Fransa'da yaşayan Türkler'i Royal'e yöneltti. Emlak işleri ile uğraşan Lütfi Bilgen adlı Türk vatandaşı, "Sarkozy'nin, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki söylemleri yeni değil. Ama Türkiye'nin

AB'ye üye olduğu zaman dünya dengesinin değişeceği sözünü ilk defa duydum. Aslında buna bir açıklık getirmesi gerekirdi. Fransa ekonomisi ile ilgili düşüncelerinin Segolene'den daha iyi olabileceğini düşünüyorum. İki liderin son tartışması sonrasında Fransa'daki Türkler'in bir kısmının oylarını Segolene'e vereceği kesin. Royal'in Türkiye'nin AB üyeliğine daha olumlu yaklaştığını düşünüyorum" dedi.

Turizm sektöründe iş yapan Mehmet Akyüz ise "Televizyondaki ikili tartışmayı izledim. Sarkozy'nin anlaşılmaz bir şekilde Türkiye karşıtlığı sürüyor. Fransa için de Sarkozy bence tehlike arz ediyor. Ben Türkleri'n oyunun Sosyalist Parti adayı Segolene Royal'a gideceği düşüncesindeyim. Türkiye'ye yaklaşımının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Döner büfesi çalıştıran Süleyman Tunga da "Sarkozy Türkiye'nin AB'ye girmesini istemiyor, daha doğrusu Türkiye'nin küçük Asya'da olduğu iddiasını

sürdürüp, 'Türkler'e düşman değilim ama Avrupalı olmayan Türkiye'nin AB içinde yer almasına karşıyım' diyor. Royal, AB kararlarına saygılı olacağını, Türkiye'nin AB üyeliği sırası geldiği zaman da Fransa'da referandum yapılarak buna karar verilmesi gerektiğini savunuyor. Fransa'daki Türkler'in ikiye bölünmüş olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Türk restoranında lahmacun ustası olarak çalışan Selahaddin Kayır, "Sarkozy Müslüman bir ülke olduğu için Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı duruyor. Gerçi Sarkozy tüm yabancılara karşı. Royal ise yabancılara daha ılımlı yaklaşıyor. Bence Sarkozy'de Royal'de kazansa bir şey değişmez. Benim için önemli olan iki lahmacun fazla çıkarıp, maaşımı kazanmak. Gerisi bence boş" dedi. Gemlik Restoran'da aşçı olarak çalışan İrfan Harmancı ise Sarkozy'nin Türkiye'yi Avrupa dışında göstermesini gerçeklerle

bağdaşmadığını, Kıbrıs'ın Avrupa'da mı yoksa Asya'da mı olduğunu birilerinin Sarkozy'ye sormasını istediğini ifade etti.

(TS-OYK-OYK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title