Haberler

Fransa'da Çalışma Yasası Gösterileri

Fransa'da hükümetin Ulusal Meclis'te oylanmadan kararname ile geçireceğini duyurduğu Çalışma Yasası Reformu'nu protesto için çalışanlar, ikinci kez meydanlara indi.

Paris olmak üzere, Marsilya, Lyon, Bordeaux, Lille ve Strazburg'da düzenlenen gösterilere katılımın geçen hafta yapılana göre daha az olduğu gözlendi.

Paris'te sendikaya göre 55 bin, polise göre ise 16 bin kişinin katıldığı protesto gösterisine, Marsilya'da 4 bin 500 kişinin geldiği açıklandı. Genel Emek Konfederasyonu, Marsilya'daki katılımı 50 bin olarak duyurdu.

12 Eylül'de düzenlenen ilk gösterilere ülke genelinde polise ve sendikalara göre katılım sayısı sırasıyla 223 bin ve 500 bin olarak açıklanmıştı.

Çok sayıda sendikaya bağlı ulaşım ve taşımacılık sektörü, 25 Eylül günü ülke çapında sürdürülebilir nitelikte gösteri ve grev kararı aldıklarını duyurdu. Memurlar ve hizmet sektörü çalışanları da 10 Ekim'de meydanlara ineceğini açıkladı.

Macron'u korumakla görevli motorlu polisler göreve gelmedi

Fransa genelinde çok sayıda polisin, bugün göreve çıkmadığı açıklandı. Le Monde gazetesi, 2 bin Cumhuriyet Muhafızı'nın (CRS) rapor alarak gösterilere destek verdiğini aktardı.

Marsilya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u korumakla görevli 16 motorize polisin de rapor alanlar arasında olduğu ve Macron'un Marsilya programının bir kısmını iptal etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Liberation, Macron'un programı süresince görevli 392 polisten 321'inin rapor alarak göreve gelmediğini, çalışma koşullarını protesto eden polislerin bu eylemleriyle, Fransa tarihinde bir ilke imza attığını kaydetti.

Tasarı yarın onaylanıyor

Fransa'da büyük tepki gören reform tasarısının yarınki Bakanlar Kurulu'nda kabul edileceği belirtildi. Resmi Franceinfo kanalı, cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırarak, tasarının kabulünden hemen sonra gün içerisinde Cumhurbaşkanı Macron tarafından imzalanacağı ve ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra hemen yürürlüğe gireceği bilgisini paylaştı.

Geçen yıl çıkarılan ve büyük gösterilere neden olan Çalışma Yasası Reformu'nun bir devamı olan düzenleme ile işverenlerin, işten haksız çıkarmalarda ödenecek tazminatlar için tavan belirlenmesine ve herhangi bir yasal kısıtlamaya maruz kalmaksızın çalışma saatlerini doğrudan işçilerle belirleme özgürlüğü elde etmesine imkan tanınıyor.

Tasarıda, 50'den az çalışanı bulunan iş yerlerinde işverenin sendika temsilcisi olmaksızın çalışanla masaya oturabilmesi ve işten çıkarmalarda itiraz süresinin bir yıl ile sınırlandırılması gibi değişiklikler de yer alıyor.

Çalışma yasasında geçen yıl yapılan değişiklikler ülkede büyük gösterilere neden olmuş, yüz binlerce kişinin katıldığı grev ve gösterilere rağmen tasarı, hükümet kararnamesi ile Ulusal Meclis'te oylanmadan geçirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Emmanuel Macron Marsilya Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title