Haberler
BBC

Nice'te 3 kişiyi bıçaklayarak öldüren saldırgan İtalya'dan belge alarak Fransa'ya gelmiş

Güncelleme:

Nice'de Notre-Dame Kilisesi'nde ikisi kadın üç kişiyi bıçaklayarak öldüren kişinin Tunus'tan göçmen teknesiyle İtalya'ya geldiği açıklandı. Saldırganın İtalyan Kızılhaçı'nın verdiği belge ile Fransa'ya geçiş yaptığı tespit edildi. Fransa'da alarma geçilirken, halka açık yerleri korumakla görevli asker sayısı 3 binden 7 bine çıkarıldı.

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde dün Notre-Dame Kilisesi'nde ikisi kadın üç kişiyi bıçaklayarak öldürenBrahim Aioussaoi birçok kişiyi de yaraladı. Polis 21 yaşındaki zanlıyı vururken, tekbir getiren ve öldürdüğü kişilerden birinin başını kesmeye çalıştığı iddia edilen Brahim Aioussaoi adlı zanlının durumunun ağır olduğu duyuruldu.

Aioussaoi'nin geçen ay bir göçmen teknesiyle Tunus'tan İtalya'nın Lampedusa adasına gittiği belirlendi. Zanlının İtalyan Kızılhaçı'nın kendisine verdiği bir belgeyle daha sonra Fransa'ya giriş yaptığı tespit edildi.

İTALYA, FRANSA VE TUNUS'TA SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

Fransız savcılar, Aioussaoi'nin, İtalya'dan trenle Nice'e gittiğini söylüyor. Saldırıyla ilgili soruşturmayı Fransa, İtalya ve Tunus'tan dedektifler ortaklaşa yürütüyor.

"FRANSA TERÖRE TESLİM OLMAYACAK"

Nice'e giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olayla ilgili olarak "İslamcı terör saldırısı" ifadesini kullandı. Emmanuel Macron, "Fransa'nın değerlerinden vazgeçmeyeceğini ve teröre asla teslim olmayacağını" söyledi.

ASKER SAYISI ARTIRILDI

Macron ayrıca Fransa'da kiliseler ve okullar gibi halka açık yerleri korumakla görevlendirilen askerlerin sayısının 3 binden 7 bine çıkarılacağını açıkladı.

Fransa'da saldırı sonrası ulusal güvenlik alarm seviyesi en üst düzeye çıkarıldı.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Öte yandan, Türkiye Dişişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamayla Nice'deki saldırıyı kınadı. Açıklamada "Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekanında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır. Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere, Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz" denildi.

PERŞEMBE GÜNÜ İKİ SALDIRI DÜZENLENDİ

Bu arada Perşembe günü biri Fransa'da diğeri Suudi Arabistan'da iki saldırı daha düzenlendi. Fransa'nın güneyinde Avignon kenti yakınlarındaki Montfavet bölgesinde, elinde tabancayla polisleri tehdit eden bir kişi vurularak öldürüldü.

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Fransa Konsolosluğu dışında bir güvenlik görevlisine saldırı düzenlendi. Zanlı gözaltına alınırken, güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı.

Fransa'da iki hafta önce de, derste ifade özgürlüğünden bahsederken öğrencilerine Hz. Muhammedin karikatürlerini gösteren Samuel Paty adlı bir öğretmen başı kesilerek öldürülmüştü.


BBC

Fransa Tunus Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (29)

...............:

tiyatrolarınız başlarınıza yıkılacak

14
3
yanıtYanıtla
Kartal:

Fransa islama nefret saçan bir ülke. Kimsenin dini ile alay edilmemeli. Belki o inanç o insanı ayakta tutan son daldır.

9
4
yanıtYanıtla
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Ne tesadüftür ki macron islama saldırı ve devamın da "İslami terör saldırısı"gerçekleşir,lan bırakın bu işleri bu deccallar yecücler mecüclerin kendi oyunları bunlar şimdi macrona destek çıkacak muhalif olanlar da çaktınızmı köfteyi

11
1
yanıtYanıtla
oyuna gelme:

Dünyadaki oyun büyük . İnsanları bu oyunlarla, bu prokovatif hareketlerle kandıramazsınız. Artık herkes herşeyi biliyor, yaptığınız pisliklerde ve masum kanlarında hepiniz birgün boğulacaksınız.

6
5
yanıtYanıtla
hamza:

hergün ülkemizde pkk saldırıları ülkemde bombalar patlarken müslümanlar katledilirken dehşete düşmeyen dünya şimdi dehşete düştü işte çnce iğneyi kandine çuvaldızı başkasına islama saldır terörü desekleyen dünya dehşete düşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşmüşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş iğnenin ucumu değidi millete çuvaldız batırıyorsunuz yıllardır

7
2
yanıtYanıtla
rıfkı:

terörist. . kafa kesmeyi bunlara soracaksın. . asırlardır kendi pisliğinden çıkamadılar

8
1
yanıtYanıtla
SER:

FRANSA OYUNUNU ÇOK GÜZEL OYNUYOR

7
1
yanıtYanıtla
serkan:

hangi dinden olursa olsun her din fanatiği böyle durumlar için kolay bahane yolunu bulmuş başka dinden biri yaptığında katliam ve canilik oluyor kendi dininden biri yaptığında ise oyun oluyor

7
1
yanıtYanıtla
baban:

kimse inancindan dolayi oldurulemez. hic kimseninde inancina hakaret edilemez makron

6
1
yanıtYanıtla
kemal:

Dinimizi düzgün öğretemiyoruz. Avrupada konuştuğumuz herkez Peygamberimizi kadın düşkünü ve pedofil biliyor. Malesefki bizim diyanet bu olayları batılı dillerde anlatamıyor doğrusunu. Iç siyasete TOKI ye bile fetva verenler etkisiz kalıyor avrupada. Dininmuz sevgi dini adalet doğruluk dini diyemiyor. Fransa ve batıya bagirip çagirip sonra geri adım atacağız. Iç siyasete her şeyi kurban ediyoruz...eyy avrupa eyy amerika sözlerinin dışarda karşılığı sadece kendimize güldürürüyoruz...

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title