Haberler

Fransa'da Aşırı Sağın Ayak Sesleri

Fransa'da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, gelecek yıl düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağın, merkez sol ve merkez sağ partileri ile eşit oy alacağını ortaya koydu.

IFOP kamuoyu araştırmasının anketine göre, iktidardaki Sosyalist Parti, ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) ve aşırı sağ Ulusal Cephe'nin beklenen oy oranları yaklaşık yüzde 21 civarında. Marine Le Pen'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe, 2009 yılındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yüzde 6,4 oranında oy almıştı.

Ulusal Cephe, daha önceki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ortalama yüzde 9 oranında oy alıyordu.

Fransa'da seçim sisteminin iki turlu olması ve ikinci turlarda merkez sağ ve sol partilerin, aşırı sağ parti ile işbirliğine gitmeyi reddetmesi nedeniyle Ulusal Cephe'nin oy potansiyeli meclise ve yerel yönetimlere yansımıyor.

Avrupa Parlamentosu seçimleri, bütün üye ülkelerde aynı gün ve tek turlu yapıldığı için aşırı sağ, oy potansiyelini bu seçimlerde daha iyi değerlendirme imkanına sahip oluyor. - Paris

Kaynak: AA / Güncel

Halk Hareketi Birliği Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title